Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

7 wersja standardu IFS Food

Kategoria: Biznes

Termin: 27.10.2020

Godzina 13:00

Agenda webinarium

Część 1

Nowa wersja standardu IFS Food v7 daje większą jasność co do tego, czego oczekujemy od audytorów podczas przeprowadzania Oceny IFS Food Assessment. Wymagania mają teraz bardziej normatywny charakter, a nowa struktura ułatwia pracę ze standardem. Kładziemy większy nacisk na ocenę na miejscu, a mniejszy na dokumentację. Lista kontrolna ( check lista)  została dostosowana do GFSI Benchmarking Requirements wersja 2020.1, FSMA i przepisów UE.

Ocenę  IFS Food V7 Assessment można będzie wybrać, jako dobrowolną opcję certyfikacji począwszy od 1 marca 2021 r.

Wdrożenie stanie się obowiązkowe dla wszystkich certyfikowanych firm od 1 lipca 2021 r.

Część 2 - Food Fraud
 
Kilka miesięcy temu została opublikowana nowa wersja przewodnika IFS Produkt Fraud, w ślad za wersjami obcojęzycznymi jest już również dostępna wersja polska. Dla przypomnienia FoodFakty były odpowiedzialne za przygotowanie pierwszej wersji przewodnika.
Tym razem skupiliśmy się na przygotowaniu dla branży narzędzi do wsparcia całego procesu analizy, w tym bazy zafałszowań Probase360 , raporów i narzędzi excel. 
Co wprowadza nowa wersja, czy IFS zmieniło podejście. Prezentacja skupi się na najważniejszych i kluczowych elementach zaleceń oraz zmianach w stosunku do poprzedniej wersji.
Następnie przedstawimy jak zbudować narzędzie do przeprowadzenia analizy podatności na zafałszowania, spełniające wymagania formalne standardu jak również ułatwiające zarządzanie informacją oraz skracające czas niezbędny na przygotowanie takiej analizy.

Program:

  • informacje o VII Kongresie Bezpieczeństwa Żywności 2020 https://foodcongress.org/ 
  • nowe wymagania - nowe wyzwania dla firm i jednostek certyfikujących
  • zmiany w IFS Food V7
  • kalendarz wdrożeń i wynikające z niego działania
  • zmiany w podejściu do analizy ryzyka fałszowania żywności na podstawie nowej wersji przewodnika IFS
  • ograniczanie oszustw produktowych wraz z prezentacją narzędzia excel do realizacji analizy przez producentów

Start webinarium o godzinie 13.00 - ze względu na dużą ilość już potwierdzonych uczestników, bardzo prosimy o wcześniejsze sprawdzenie łacza i zalogowanie 5 minum przed rozpoczęciem

 

Warunkiem uczestnictwa jest aktywne konto foodfakty i rejestracja poprzez poniższy link:

Bezpłatne webinarium: 7 wersja standardu IFS Food - część Fraud

 

Autor: IFS

Organizatorem webinarium jest:

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.