Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

7 wersja standardu IFS Food

Kategoria: Biznes

Termin: 27.10.2020

Godzina 13:00

Agenda webinarium

Część 1

Nowa wersja standardu IFS Food v7 daje większą jasność co do tego, czego oczekujemy od audytorów podczas przeprowadzania Oceny IFS Food Assessment. Wymagania mają teraz bardziej normatywny charakter, a nowa struktura ułatwia pracę ze standardem. Kładziemy większy nacisk na ocenę na miejscu, a mniejszy na dokumentację. Lista kontrolna ( check lista)  została dostosowana do GFSI Benchmarking Requirements wersja 2020.1, FSMA i przepisów UE.

Ocenę  IFS Food V7 Assessment można będzie wybrać, jako dobrowolną opcję certyfikacji począwszy od 1 marca 2021 r.

Wdrożenie stanie się obowiązkowe dla wszystkich certyfikowanych firm od 1 lipca 2021 r.

Część 2 - Food Fraud
 
Kilka miesięcy temu została opublikowana nowa wersja przewodnika IFS Produkt Fraud, w ślad za wersjami obcojęzycznymi jest już również dostępna wersja polska. Dla przypomnienia FoodFakty były odpowiedzialne za przygotowanie pierwszej wersji przewodnika.
Tym razem skupiliśmy się na przygotowaniu dla branży narzędzi do wsparcia całego procesu analizy, w tym bazy zafałszowań Probase360 , raporów i narzędzi excel. 
Co wprowadza nowa wersja, czy IFS zmieniło podejście. Prezentacja skupi się na najważniejszych i kluczowych elementach zaleceń oraz zmianach w stosunku do poprzedniej wersji.
Następnie przedstawimy jak zbudować narzędzie do przeprowadzenia analizy podatności na zafałszowania, spełniające wymagania formalne standardu jak również ułatwiające zarządzanie informacją oraz skracające czas niezbędny na przygotowanie takiej analizy.

Program:

  • informacje o VII Kongresie Bezpieczeństwa Żywności 2020 https://foodcongress.org/ 
  • nowe wymagania - nowe wyzwania dla firm i jednostek certyfikujących
  • zmiany w IFS Food V7
  • kalendarz wdrożeń i wynikające z niego działania
  • zmiany w podejściu do analizy ryzyka fałszowania żywności na podstawie nowej wersji przewodnika IFS
  • ograniczanie oszustw produktowych wraz z prezentacją narzędzia excel do realizacji analizy przez producentów

Start webinarium o godzinie 13.00 - ze względu na dużą ilość już potwierdzonych uczestników, bardzo prosimy o wcześniejsze sprawdzenie łacza i zalogowanie 5 minum przed rozpoczęciem

 

Warunkiem uczestnictwa jest aktywne konto foodfakty i rejestracja poprzez poniższy link:

Bezpłatne webinarium: 7 wersja standardu IFS Food - część Fraud

 

Autor: IFS

Organizatorem webinarium jest:

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.