Rejestracja do katalogu firm

Przypomnij hasło

Facebook Twitter LinkedIn

Aktualizacja wymagań HACCP wg. Codex Alimentarius. Nowelizacja ISO 22000:2018

Data: 05.12.2018 Miejsce: POZNAŃ
Czas trwania: 7 h

Cel szkolenia

CEL / OPIS SZKOLENIA:

Szkolenie ma na celu przedstawienie wymagań i kierunków ewaluacji systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności wg Codex Alimentarius oraz uregulowań normy ISO 22000:2018.

Szkolenie skierowane do

Szkolenie skierowane jest do :
• Osób zaangażowanych w projektowanie i zarządzanie systemem zarządzania bezpieczeństwem żywności;
• Pełnomocników HACCP, pracowników i kierowników działów zarządzania lub kontroli jakości
• Pracowników odpowiedzialnych za nadzór i weryfikację systemu HACCP oraz ISO 22000.

Program

PROGRAM SZKOLENIA:
1.Definicje i terminy w systemie HACCP
2.Wymagania Codex Alimentarius:
•Obiekt: lokalizacja, pomieszczenia, urządzenia i sprzęt
•Nadzorowanie operacji produkcyjnych
•Utrzymanie i praktyki sanitarne: utrzymanie czystości, nadzór nad szkodnikami i odpadami
•Higiena osobista: stan zdrowia, czystość i zachowanie - pracowników i osób odwiedzających
•Transport
•Informacja o produkcie i świadomość konsumenta
•Szkolenia
3. Zasady wdrażania
•7 zasad/ 12 etapów wdrażania systemu HACCP
4. Zmiany w ogólnych zasadach higieny żywności
•Nowe wymagania
•Porównanie kierunków zmian
•Drzewko decyzyjne dla CCP oraz GHPs
5. Norma ISO 22000:2018
•Model i elementy zarządzania bezpieczeństwem żywności wg. ISO 22000:2018
•Kontekst organizacji
•Przywództwo

•Planowanie
•Wsparcie
•Działanie
•Ocena wyników systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności
•Doskonalenie
6. Podsumowanie szkolenia – tes

Warunki uczestnictwa

Wypełnienie, akceptacja i przesłanie formularza zgłoszeniowego (plik .doc lub zgłoszenie ze strony internetowej https://hamilton.com.pl/oferta/szkolenia-i-audyty/harmonogram-szkolen/ )

Zapytaj organizatora o szczegóły

  • Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w powyższym formularzu przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl oraz firmę publikującą lub udostępniającą dany materiał na podstawie odpowiedniej umowy z Portalem w celu realizacji niniejszego zapytania lub rejestracji na wydarzenie lub pobrania materiałów oraz powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez Portal, realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością.

    Informacja

    Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem.

    Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest warunkiem zrealizowania świadczenia.

    Więcej informacji zawarte w: Warunki Ogólne i Regulamin oraz Polityka Prywatności

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn