Rejestracja do katalogu firm

Przypomnij hasło

Facebook Twitter LinkedIn

AKTUALIZACJA WYMAGAŃ HACCP WG. CODEX ALIMENTARIUS. PLANOWANE ZMIANY ZAWARTE W ISO/DIS 22000:2017

Data: 27.08.2018 Miejsce: GDYNIA
Czas trwania: 7 h

Cel szkolenia

Szkolenie ma na celu przedstawienie wymagań i kierunków ewaluacji systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności wg Codex Alimentarius oraz przewidywanych zmian normy ISO 22000:2005 opisanych w ISO/DIS 22000:2017.

Szkolenie skierowane do

Szkolenie skierowane jest do :
• Osób zaangażowanych w projektowanie i zarządzanie systemem zarządzania bezpieczeństwem żywności;
• Pełnomocników HACCP, pracowników i kierowników działów zarządzania lub kontroli jakości
• Pracowników odpowiedzialnych za nadzór i weryfikację systemu HACCP oraz ISO 22000.

Program

1. Definicje i terminy w systemie HACCP
2. Wymagania Codex Alimentarius:
• Obiekt: lokalizacja, pomieszczenia, urządzenia i sprzęt
• Nadzorowanie operacji produkcyjnych
• Utrzymanie i praktyki sanitarne: utrzymanie czystości, nadzór nad szkodnikami i odpadami
• Higiena osobista: stan zdrowia, czystość i zachowanie - pracowników i osób odwiedzających
• Transport
• Informacja o produkcie i świadomość konsumenta
• Szkolenia
3. Zasady wdrażania
• 7 zasad/ 12 etapów wdrażania systemu HACCP
4. Zmiany w ogólnych zasadach higieny żywności
• Nowe wymagania
• Porównanie kierunków zmian
• Drzewko decyzyjne dla CCP oraz GHPs
5. Planowane zmiany w normie ISO 22000
• Model i elementy zarządzania bezpieczeństwem żywności wg. ISO/DIS 22000:2017
• Kontekst organizacji
• Przywództwo
• Planowanie

• Wsparcie
• Działanie
• Ocena wyników systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności
• Doskonalenie
6. Podsumowanie szkolenia – test

Warunki uczestnictwa

Wypełnienie, akceptacja i przesłanie formularza zgłoszeniowego (plik .doc lub zgłoszenie ze strony internetowej https://hamilton.com.pl/oferta/szkolenia-i-audyty/harmonogram-szkolen/ )

Zapytaj organizatora o szczegóły

  • Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w powyższym formularzu przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl oraz firmę publikującą lub udostępniającą dany materiał na podstawie odpowiedniej umowy z Portalem w celu realizacji niniejszego zapytania lub rejestracji na wydarzenie lub pobrania materiałów oraz powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez Portal, realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością.

    Informacja

    Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem.

    Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest warunkiem zrealizowania świadczenia.

    Więcej informacji zawarte w: Warunki Ogólne i Regulamin oraz Polityka Prywatności

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn