Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
Data: 27.02.2020 Miejsce: Katowice
Czas trwania: 5 h
Celem szkolenia jest zdobycie praktycznej wiedzy dotyczącej zarządzania alergenami w zakładzie produkcyjnym.
Szkolenie skierowane jest do wszystkich osób zainteresowanych tematyką związaną z bezpieczeństwem żywności, systemami jakości oraz aktualnymi standardami, a szczególnie do producentów żywności.
1. Najczęstsze alergeny spożywcze, substancje potencjalnie alergizujace, ich źródła - oczywiste i nieoczywiste.
2. Objawy i skutki alergii pokarmowych rożnego rodzaju
3. Drogi pojawiania się alergenów śladowych w żywności
4. Obecność alergenów a HACCP - poszukiwanie punktów kontrolnych
5. Metody detekcji alergenów in vitro i in vivo
6. Ograniczanie obecności wybranych alergenów w produkcie końcowym
Szkolenie realizowane będzie w godzinach: 10.00 - 15.00
Zgłoszenia przyjmujemy do 14.02.2020 r.
Koszt szkolenia:
649 zł + 23% VAT za osobę: przy zgłoszeniu 1 osoby z firmy.
599 zł + 23% VAT za osobę: przy zgłoszeniu 2 lub więcej osób z firmy.
Koszt obejmuje: wykłady, materiały szkoleniowe, certyfikat potwierdzający uczestnictwo w szkoleniu oraz przerwy kawowe i obiad.
W razie pytań zachęcamy do kontaktu:
- telefonicznego: (48) 22 783 17 34
- mailowego: szkolenia@jars.pl
Zapytaj organizatora o szczegóły