Rejestracja do katalogu firm

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Analiza mikrobiologiczna żywności - warsztaty

Data: 20.03.2019 Miejsce: Łajski
Czas trwania: 6 h

Cel szkolenia

Celem szkolenia jest zdobycie praktycznej wiedzy dotyczącej analizy mikrobiologicznej w branży spożywczej. Znaczną część szkolenia stanowi część warsztatowa, która odbywa się w akredytowanym laboratorium JARS S.A.

Szkolenie skierowane do

Szkolenie skierowane jest do wszystkich osób zainteresowanych tematyką związaną z analizą mikrobiologiczną żywności, a szczególnie do producentów, technologów i pracowników laboratorium mikrobiologicznego.

Program

1. Ogólne zasady przygotowania próbek do badań, metody badań.
2. Zapoznanie z wybranymi metodykami badań w przemyśle spożywczym
- posiewy, odczyty i przeliczanie wyników na przykładzie:
• oznaczania liczby Enterobacteriaceae,
• oznaczania liczby Escherichia coli,
• oznaczania ogólnej liczby drobnoustrojów,
• oznaczanie liczby Staphylococcus aureus,
• wykrywania obecności Salmonella spp.,
• wykrywania obecności i oznaczania liczby Listeria monocytogenes,
• oznaczania liczby Clostridium perfringens,
• oznaczania liczby Bacillus cereus.

Szkolenie realizowane będzie w godzinach: 10.00 - 16.00

Warunki uczestnictwa

Zgłoszenia przyjmujemy do 13.03.2019 r.

Koszt szkolenia:

549 zł + 23% VAT za osobę: przy zgłoszeniu 1 osoby z firmy.

499 zł + 23% VAT za osobę: przy zgłoszeniu 2 lub więcej osób z firmy.

Koszt obejmuje: wykłady, materiały szkoleniowe, certyfikat potwierdzający uczestnictwo w szkoleniu oraz przerwy kawowe i obiad.

W razie pytań zachęcamy do kontaktu:

- telefonicznego: (48) 22 783 17 34
- mailowego: szkolenia@jars.pl

Zapytaj organizatora o szczegóły

  • Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w powyższym formularzu przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl oraz firmę publikującą lub udostępniającą dany materiał na podstawie odpowiedniej umowy z Portalem w celu realizacji niniejszego zapytania lub rejestracji na wydarzenie lub pobrania materiałów oraz powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez Portal, realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością.

    Informacja

    Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem.

    Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest warunkiem zrealizowania świadczenia.

    Więcej informacji zawarte w: Warunki Ogólne i Regulamin oraz Polityka Prywatności

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn