Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
Data: 30.01.2020 Miejsce: Łajski
Czas trwania: 6 h
Celem szkolenia jest zdobycie praktycznej wiedzy dotyczącej analizy mikrobiologicznej w branży spożywczej. Znaczną część szkolenia stanowi część warsztatowa, która odbywa się w akredytowanym laboratorium JARS S.A.
Szkolenie skierowane jest do wszystkich osób zainteresowanych tematyką związaną z analizą mikrobiologiczną żywności, a szczególnie do producentów, technologów i pracowników laboratorium mikrobiologicznego.
1. Ogólne zasady przygotowania próbek do badań, metody badań.
2. Zapoznanie z wybranymi metodykami badań w przemyśle spożywczym
- posiewy, odczyty i przeliczanie wyników na przykładzie:
• oznaczania liczby Enterobacteriaceae,
• oznaczania liczby Escherichia coli,
• oznaczania ogólnej liczby drobnoustrojów,
• oznaczania liczby Staphylococcus aureus,
• wykrywania obecności Salmonella spp.,
• wykrywania obecności i oznaczania liczby Listeria monocytogenes,
• oznaczania liczby Clostridium perfringens,
• oznaczania liczby Bacillus cereus.
Szkolenie realizowane będzie w godzinach: 10.00 - 16.00
Zgłoszenia przyjmujemy do 24.01.2020 r.
Koszt szkolenia:
649 zł + 23% VAT za osobę: przy zgłoszeniu 1 osoby z firmy.
599 zł + 23% VAT za osobę: przy zgłoszeniu 2 lub więcej osób z firmy.
Koszt obejmuje: wykłady, materiały szkoleniowe, certyfikat potwierdzający uczestnictwo w szkoleniu oraz przerwy kawowe i obiad.
W razie pytań zachęcamy do kontaktu:
- telefonicznego: (48) 22 783 17 34
- mailowego: szkolenia@jars.pl
Zapytaj organizatora o szczegóły