Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Analiza sensoryczna żywności

Mérieux NutriSciences (Silliker Polska) posiada nowoczesne laboratorium sensoryczne, spełniające wymogi normy ISO 8589, wyposażone w 12 indywidualnych stanowisk oraz komputerowy system zbierania i przetwarzania danych, co umożliwia ich szybką analizę.

Członkostwo w ESOMAR - Światowym Stowarzyszeniu Badaczy Opinii i Rynku oraz w European Sensory Network (ESN); organizacji skupiającej przedsiębiorstwa i instytuty badawcze specjalizujące się w analizie sensorycznej, zapewnia nam dostęp do aktualnej informacji o najnowszych metodach wykorzystywanych w tej dziedzinie.

Oferowane przez Mérieux NutriSciences usługi z zakresu analizy sensorycznej i badań konsumenckich pozwalają na ocenę jakości produktów spożywczych i napojów, poznanie preferencji konsumentów, porównanie produktów z produktami konkurencji oraz tworzenie koncepcji nowych produktów.

W ramach działalności szkoleniowej proponujemy:

  • szkolenia osób odpowiedzialnych za analizę sensoryczną w firmie (liderów zespołów, kierowników laboratoriów sensorycznych);
  • szkolenia dla osób wchodzących w skład wewnętrznych zespołów oceniających-ekspertów;
  • programy szkoleń dostosowywane są do Państwa potrzeb i optymalizowane zależnie od indywidualnych problemów oraz zagadnień.

Tematyka szkoleń:

  • Zasady i metody analizy sensorycznej
  • Zastosowania metod sensorycznych w rozwoju produktów
  • Zastosowania metod sensorycznych w kontroli jakości produktów
  • Wybór członków zespołu eksperckiego
  • Weryfikacja działania zespołu
  • Trening i monitorowanie sprawności zespołu
  • Szkolenie i trening w zakresie konkretnej metody np. metod różnicowych, skalowania, QDA itp
  • Szkolenie w zakresie metod sensorycznych wykorzystywanych do rozwoju lub modyfikacji produktów
  • Szkolenie w zakresie wykrywania wad w produkcie

 Więcej informacji:

Analiza Sensoryczna Żywności: https://www.merieuxnutrisciences.com/pl/jakosc-i-bezpieczenstwo-zywnosci/szkolenia-silliker-merieux-nutrisciences/szkolenia-otwarte/analiza-sensoryczna

Szkolenia z zakresu Analizy Sensorycznej: https://www.merieuxnutrisciences.com/pl/jakosc-i-bezpieczenstwo-zywnosci/analiza-sensoryczna-i-badania-konsumenckie

 

Słowa kluczowe: analiza sensoryczna, badania, jakość, szkolenia.

 

Słowa kluczowe:

Skontaktuj się bezpośrednio z firmą:

  • Wyrażam zgodę na przekazywanie informacji handlowych oraz marketing bezpośredni za pomocą środków komunikacji elektronicznej oraz telekomunikacyjnych urządzeń końcowych przez podmioty Prokonsument Sp. z o.o. oraz Firmę właściciela powierzonych  materiałów na podstwaie umowy z portalem FoodFakty,  zgodnie z postanowieniami ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. nr 144, poz. 204, z późń. zm.) oraz ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne (Dz.U. 2004 nr 171 poz. 1800, z późń. zm.) w celu udostępnienia pobranych z portalu materiałów.

    Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Każda komunikacja jaką do Ciebie skierujemy będzie zawierała opcję wycofania.

    Informacja

    Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z naszą Polityką prywatności, aby dowiedzieć się więcej o naszym podejściu do danych osobowych (zgodnie z wymogiem art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE).

    Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest warunkiem zrealizowania świadczenia.

    Więcej informacji zawarte w: Warunki Ogólne i Regulamin oraz Polityka Prywatności

  • * - pole obowiązkowe

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn