Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Auditor wewnętrzny systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności wg FSSC 22000 w. 6

Na żądanie Miejsce: Gdynia
Czas trwania: 18 h

Cel szkolenia

  • Przygotowanie uczestników do przeprowadzania skutecznych auditów wewnętrznych, jako narzędzia zarządzania bezpieczeństwem żywności wg programu certyfikacji FSSC 22000 (Food Safety Management System Certification 22000)

Szkolenie skierowane do

  • Osób, przeprowadzających audity wewnętrzne w przedsiębiorstwach funkcjonujących w obszarze łańcucha żywnościowego
  • Osób, które będą auditowane i chciałyby zapoznać się z wymaganiami i technikami auditu wewnętrznego

Program

  • Miejsce i rola systemu jakości w łańcuchu produkcji żywności:
    - wymagania prawne
  • Wprowadzenie w wymagania normy ISO 22000:2018:
    - kontekst organizacji
    - analiza ryzyk i szans
    - odpowiedzialność i uprawnienia
    - wsparcie
    - system zarządzania bezpieczeństwem żywności (PRP, OPRP, CCP)
    - elementy systemu zarządzania (ocena efektów działania, doskonalenie)
    - dokumentowanie
    - komunikacja (zewnętrzna i wewnętrzna)
  • Wymagania szczegółowe ISO/TS 22002-1 - programy warunków wstępnych dla całego łańcucha żywnościowego
  • Wymagania schematu FSSC wersja 6:
    - kultura bezpieczeństwa żywności
    - food defence
    - food fraud
    - nadzór nad dostawcami
    - monitorowanie środowiska
    - zarządzanie alergenami
  • Zasady auditingu wg ISO 19011:2018
    - planowanie i koordynacja działań auditowych
    - prowadzenie auditów
    - identyfikacja i zapis niezgodności
    - analiza dokumentacji i zapisów
    - działania poauditowe
    - ćwiczenia warsztatowe
  • Egzamin końcowy

Warunki uczestnictwa

Szkolenie trzydniowe

Cena 1.890 PLN netto - za udział 1 osoby w szkoleniu w formie stacjonarnej

Cena obejmuje: prowadzenie zajęć, materiały szkoleniowe, certyfikat w języku polskim, wyżywienie w trakcie godzin szkoleniowych

Cena nie obejmuje kosztów zakwaterowania

Płatność za szkolenie następuje po realizacji szkolenia, wyłącznie przelewem, na podstawie faktury VAT, w terminie 14 dni od daty jej wystawienia.

Szczegółowe warunki uczestnictwa dostępne w poniższym linku:

https://learning.sgs.com/lmt/!clmsLink.dt?site=sgsssc&region=pl&lang=pl&type=R&id=84883915 

Zapytaj organizatora o szczegóły

  • Wyrażam zgodę na przekazywanie informacji handlowych oraz marketing bezpośredni za pomocą środków komunikacji elektronicznej oraz telekomunikacyjnych urządzeń końcowych przez podmioty Prokonsument Sp. z o.o. oraz Firmę właściciela powierzonych  materiałów na podstawie umowy z portalem FoodFakty,  zgodnie z postanowieniami ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. nr 144, poz. 204, z późń. zm.) oraz ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne (Dz.U. 2004 nr 171 poz. 1800, z późń. zm.) w celu udostępnienia pobranych z portalu materiałów.

    Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Każda komunikacja jaką do Ciebie skierujemy będzie zawierała opcję wycofania.

    Informacja

    Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z naszą Polityką prywatności, aby dowiedzieć się więcej o naszym podejściu do danych osobowych (zgodnie z wymogiem art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE).

    Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest warunkiem zrealizowania świadczenia.

    Więcej informacji zawarte w: Warunki Ogólne i Regulamin oraz Polityka Prywatności

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.