Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
Data: 13.11.2023 Miejsce: Warszawa
Czas trwania: 40 h
Na szkoleniu nauczysz się realizować wewnętrzne i zawnętrzne audity oraz programy auditów bezpieczeństwa żywności
Nauczysz się jakie są cele Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności, cele Systemów Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności, cele auditu systemu zarządzania i certyfikacji.
Będziesz w stanie wyjaśnić rolę auditora w planowaniu, przeprowadzaniu, raportowaniu i monitorowaniu auditu systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności zgodnie z ISO 19011.
Będziesz w stanie zaplanować, przeprowadzić, raportować i monitorować audit Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności w celu ustalenia zgodności z ISO 22000, ISO 22002-1 i z dodatkowymi wymaganiami FSSC, zgodnie z ISO 19011:2018
Auditorzy wewnętrzny bezpieczeństwa zywności ISO 22000, FSSC 22000, IFS, BRC i innych systemów bezpieczesńtwa żywności
Pełnomocnicy systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności
Osoby realizujące audyty dostawców w branży żywności i napojów
Osoby często audytowane na zgodność z wymaganiami systemów bezpieczeństwa żywności
Kierownicy i liderzy w firmach posiadających lub wdrażających systemy ISO 22000:2018, FSSC 22000 6 i inne
Pozwól zabrać się na fantastyczną przygodę i w czasie złożonego 5-dniowego studium przypadku poznaj wszystkie zasady, niuanse i najlepsze praktyki w zakresie realizacji auditów bezpieczeństwa żywności. W czasie szkolenia wcielisz się w rolę auditora wiodącego, będziesz stawał przed dylematami braku czasu, zasobów i rosnących kosztów a także będziesz podejmować decyzje które mogą zaważyć na losie Twojego przedsiębiorstwa. A konkurencja, media i klienci na pewno nie przeoczą Twojej porażki na polu bezpieczeństwa żywności. Szkolenie oparte jest o wymagania ISO 22000:2018 , FSSC 22000 6 i ISO/TS 22002-1
Dzień 1
• Początek oczywiście. Weryfikacja pakietu wstępnego.
• Podstawy FSSC 22000 i systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności.
• Proces auditu, role i obowiązki oraz spotkania.
• Zachowania i umiejętności auditora.
• Działania i zakresy przed auditem.
• Studium przypadku - Zagrożenia dla bezpieczeństwa żywności i przegląd dokumentacji systemu (planowanie strategiczne).
Dzień 2
• Audit etapu 1
• Studium przypadku - Audit analizy zagrożeń
• Studium przypadku - Wywiad z najwyższym kierownictwem
• Planowanie auditu etapu 2
• Gotowość na wypadek awarii i reagowanie
• Programy wstępne
Dzień 3
• Studium przypadku - programy wstępne.
• Raportowanie z auditu i identyfikowanie niezgodności.
• Działania naprawcze i działania następcze.
4 dzień
• Dodatkowe wymagania FSSC.
• Studium przypadku - audit TACCP.
5 dzień
• Audity studiów przypadków.
• Rozwój auditora i przegląd kursu.
• Egzamin
Zapisy i szczegółowe informacje:https://www.lrqa.com/pl-pl/szkolenia/auditor-wiodacy-fssc22000/
cena szkolenia: 3149.00 PLN netto
Przy zapisie 3 i więcej osób – zniżka 10%
Płatność za szkolenie odbywa się na podstawie faktur wystawianych po szkoleniu
Masz pytania? Skontakuj się z nami mailowo na training.pl@lr.org lub telefonicznie +48 58 555 75 03
Zapytaj organizatora o szczegóły