Rejestracja do katalogu firm

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Audyt identyfikowalności w świetle wymagań standardów bezpieczeństwa żywności

Data: 11.12.2019 Miejsce: Wrocław
Czas trwania: 7 h

Cel szkolenia

CEL SZKOLENIA: przygotowanie zakładu do sprawnego ustanowienia procedur i prowadzenia zapisów w celu udokumentowania, identyfikacji wszystkich składników i materiałów stosowanych do produkcji danej partii żywności, zapoznanie się zasadami „traceability”, które umożliwiają  dotarcie w szybkim czasie do „najsłabszego ogniwa” procesu odpowiedzialnych za niepowodzenie czy straty, nabycie umiejętności nadzorowania ilościowego rozchodu surowców, dodatków i materiałów pomocniczych w procesie (bilans masy).

Szkolenie skierowane do

Szkolenie przeznaczone jest dla osób, których zadaniem jest przeprowadzanie auditów identyfikowalności na zgodność z wymaganiami standardów IFS, BRC i ISO 22000.

Program

 

1.         Definicje

2.         Wprowadzenie do zagadnienia identyfikowalności i wycofania wyrobu

3.         Cel i wymagania prawne dot. Identyfikowalności i wycofania wyrobu z rynku

4.         Wymagania dotyczące identyfikowalności i wycofania wyrobu w standardach BRC Food w.8, IFS Food w. 6.1, FSSC 22000, i in.

5.         Informacje wymagane w identyfikowalności (bilans masy, pochodzenie, warunki produkcji, identyfikacja statusu, zgodność, deklaracje składu, skażenia krzyżowe itp.)

6.         Metodyka prowadzenia auditu identyfikowalności

7.         Dokumentowanie auditu identyfikowalności

8.         Weryfikacja systemu identyfikowalności – symulacja, audit (produkt-surowiec oraz surowiec-produkt)

9.         Zarządzanie kryzysowe w przypadku konieczności wycofania wyrobu z rynku

10.      Case studies

11.      Pytania i dyskusja

Warunki uczestnictwa

Wypełnienie, akceptacja i przesłanie formularza zgłoszeniowego - plik .doc lub zgłoszenie ze strony internetowej
https://hamilton.com.pl/oferta/szkolenia/harmonogram-szkolen/

 

Zapytaj organizatora o szczegóły

  • W celu udostępnienia pobranych z portalu materiałów, wyrażam zgodę na przekazywanie informacji handlowych oraz marketing bezpośredni za pomocą środków komunikacji elektronicznej oraz telekomunikacyjnych urządzeń końcowych przez podmioty Prokonsument Sp. z o.o. oraz Firmę właściciela powierzonych  materiałów na podstwaie umowy z portalem FoodFakty,  zgodnie z postanowieniami ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. nr 144, poz. 204, z późń. zm.) oraz ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne (Dz.U. 2004 nr 171 poz. 1800, z późń. zm.)

    Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Każda komunikacja jaką do Ciebie skierujemy będzie zawierała opcję wycofania.

    Informacja

    Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z naszą Polityką prywatności, aby dowiedzieć się więcej o naszym podejściu do danych osobowych (zgodnie z wymogiem art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE).

    Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest warunkiem zrealizowania świadczenia.

    Więcej informacji zawarte w: Warunki Ogólne i Regulamin oraz Polityka Prywatności

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn