Rejestracja do katalogu firm

Przypomnij hasło

Facebook Twitter LinkedIn

FoodFakty +

  • 21.02.2018

    Wpływ suplementacji paszy cynkiem na przydatność technologiczną mięsa drobiowego

    Opublikowane przez: Koło Naukowe Żywieniowców SGGW

    Spożycie drobiu z roku na rok jest coraz wyższe. W związku z tym wzrasta również jego produkcja. Stawia to przed producentami duże wyzwania, aby przy zintensyfikowanej produkcji zachować wysoką jakość mięsa...

    Więcej
  • 19.02.2018

    Special guest from Ghana

    Opublikowane przez: IAAS Poland

    Dnia 14 grudnia 2017 r. odwiedził nas gość specjalny – Sadat Amankona, wieloletni członek IAAS, absolwent rolnictwa w Ghanie, a obecnie magistrant na Uniwersytecie Rolniczym w Krakowie.

    Więcej
  • 19.02.2018

    Zastosowanie nadtlenku wodoru jako ekologicznej metody dezynfekcji ziarna w produkcji kiełków

    Opublikowane przez: Koło Naukowe Żywieniowców SGGW

    Kiełki spożywcze w ostatnich latach cieszą się w rosnącą popularnością. Na sklepowych półkach coraz częściej znaleźć można szeroki wybór kiełków popularnych warzyw, ziół i zbóż. Mimo dużego waloru wartości odżywczych jakie w sobie mają, ich spożycie niesie ze sobą pewne ryzyko... Koło Naukowe Żywieniowców SGGW przeprowadziło badanie, które wykazało możliwość zapewnienia bezpieczeństwa zdrowotnego w produkcji kiełków za pomocą ekologicznej metody - nadtlenku wodoru.

    Więcej
  • 15.02.2018

    Targi Pracy SGGW

    Opublikowane przez: IAAS Poland

    "Pracodawca Marzeń Edycja IX" jest kontynuacją organizowanych w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego od 2010 roku Targów Pracy, na których studenci mają okazję do zapoznania się z wiodącymi pracodawcami na rynku, procesami rekrutacji oraz ścieżką ich przyszłej kariery zawodowej. 

    Więcej
  • 17.01.2018

    Wyniki XLIV Przeglądu Dorobku Kół Naukowych SGGW

    Opublikowane przez: Koło Naukowe Żywieniowców SGGW

    Serdecznie dziękujemy za możliwość dołączenia do projektu FoodFakty+. Na początek chcielibyśmy podzielić się informacjami z XLIV Przeglądu Dorobku Kół Naukowych, zorganizowanego przez Szkołę Główną Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie. Przegląd ten był podsumowaniem całej naszej pracy w 2017 roku.

    Więcej
  • 27.11.2017

    Kluczowe cechy produktu

    Opublikowane przez: Prokonsument Sp. z o.o.

    W ramach każdego produktu możemy wyróżnić kilka kluczowych cech, które decydują o jego unikalności. W przypadku kabanosów na pewno są to: opakowanie, smak czy gatunek stosowanego mięsa. Dodatkowo niezmiernie istotne jest zrozumienie potrzeb i akceptacja proponowanych walorów przez poszczególne grupy docelowe konsumentów. 

    Więcej

Zapisz się do newslettera

Bądź na bieżąco!

Facebook Twitter LinkedIn