Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

▶️ Certyfikowany Pełnomocnik i specjalista HACCP

Data: 09.10.2023 Miejsce: Łódź
Czas trwania: 16 h

Cel szkolenia

  1. Nauczyć się jak prowadzić system zgodny wymaganiami systemów bezpieczeństwa żywności (HACCP, ale też systemami GFSI: BRC, IFS, FSSC) i ISO 22000
  2. Poznasz jakie są zasady systemu HACCP 
  3. Rozpoznawasz kryteria dla oceny systemów operacyjnych HACCP
  4. Dowiesz się jak opracowywać system bezpieczeństwa i higieny żywności dla branży spożywczej
  5. Nauczysz się przygotowywać, planować i przeprowadzać audity wewnętrzne oraz programy auditów wewnętrznych
  6. Dowiesz się jak przygotowywać sprawozdanie z auditu HACCP
  7. Znajdziejsz pomysły jak doskonalić swój system

 

 

Szkolenie skierowane do

✔️ Jesteś członkiem zespołu HACCP
✔️ Odpowiiadasz za wdrożenie i utrzymanie systemu bezpieczeństwa żywności
✔️ Zajmujesz się produkcją, przechowywaniem i sprzedażą produktów żywnościowych
✔️ Chcesz w praktyczny sposób doskonalić swoje umiejętności w zakresie prowadzenie systemu bezpieczeństwa żywności
✔️ Będziesz przeprowadzać audity wewnętrzne bezpieczeństwa żywności

Program

Rozumiesz zasady HACCP? Wiesz jak postępować z alergenami? Wiesz gdzie w Twojej organizacji znajdują się krytyczne punkty kontroli (CCP)? Wiesz czym są zafałszowania żywności?

Na szkoleniu w czasie 2-dniowego studium przypadku pod okiem trenera i auditora wiodącego bezpieczeństwa żywności zbudujesz własny system HACCP w organizacji który sam wykreujesz a nabyte umiejętności wykorzystasz w codziennej pracy.

Szkolenie prowadzone jest wg 12 etapów systemu HACCP:

 

1. Wybierz swój zespół HACCP
2. Opisz swój produkt
3. Określić przeznaczenie produktu
4. Skonstruuj schemat przepływu produktu
5. Weryfikacja diagramu procesu produkcyjnego
6. Zidetyfikuj zagrożenia dla bezpieczeństwa żywności i środki kontroli tych zagrożeń
7. Określ krytyczne punkty kontroli (CCP)
8. Ustanowienie limitów krytyczne dla każdego CCP
9. Ustanowienie systemu monitorowania dla każdego CCP
10. Ustanowienie planów działań naprawczych
11. Ustanowienie procedur walidacji, weryfikacji i przeglądu
12. Ustanowienie kontroli dokumentów i zapisów

13. Powiązanie HACCP z systemami BRC, IFS, ISO 22000, FSSC 22000

14. Podusmowanie i wnioski

Warunki uczestnictwa

Cena szkolenia: 1105.00 PLN netto

Zapisty na stronie: https://www.lrqa.com/pl-pl/szkolenia/pelnomocnik-bezpieczenstwa-zywnosci/ 

Przy zapisie 3 osób – zniżka 5%

Przy zapisie 4 i więcej osób – zniżka 10%

Płatność za szkolenie odbywa się na podstawie faktur wystawianych po szkoleniu

Masz pytania? Skontakuj się z nami mailowo na training.pl@lr.org lub telefonicznie +48 58 555 75 03

⏩Uwaga: szkolenie może odbyć się w wersji zamkniętej dla grupy pracowników Twojej firmy. Wówczas termin i program ustalane są indywidualnie.

Zapytaj organizatora o szczegóły

  • Wyrażam zgodę na przekazywanie informacji handlowych oraz marketing bezpośredni za pomocą środków komunikacji elektronicznej oraz telekomunikacyjnych urządzeń końcowych przez podmioty Prokonsument Sp. z o.o. oraz Firmę właściciela powierzonych  materiałów na podstawie umowy z portalem FoodFakty,  zgodnie z postanowieniami ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. nr 144, poz. 204, z późń. zm.) oraz ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne (Dz.U. 2004 nr 171 poz. 1800, z późń. zm.) w celu udostępnienia pobranych z portalu materiałów.

    Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Każda komunikacja jaką do Ciebie skierujemy będzie zawierała opcję wycofania.

    Informacja

    Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z naszą Polityką prywatności, aby dowiedzieć się więcej o naszym podejściu do danych osobowych (zgodnie z wymogiem art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE).

    Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest warunkiem zrealizowania świadczenia.

    Więcej informacji zawarte w: Warunki Ogólne i Regulamin oraz Polityka Prywatności

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.