Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
Data: 20.04.2023 08:50
Cel wydarzenia
Przekazanie unikalnej, eksperckiej wiedzy w formule opartej na konkretnych przypadkach stanowiących szczególne wyzwania dla producentów żywności. Formuła online pozwala uczestnikom na zoptymalizowanie kosztu, czasu, ale nadal umożliwia zadawanie pytań i nawiązywanie relacji z prelegenami i uczestnikami.
Wydarzenie skierowane do
Managerek i managerów, specjalistek i specjalistów, i wszytskich pozostałych osoób odpowiedzialnych za zgodność produktów i procesów z przepisami i womogami odbiorców. W tym za prace rozwojowe i R&D, działania komunikacyjne i marketingowe, relacje z inspekcjami, urzędami. Poziom merytoryczny dostosowany do osób zajmujących się zawodowo obszarem produkcji i dystrybucji żywności.
Program
PROGRAM START godz. 8:50 - powitanie i wstęp - Janusz Olejnik, Foodfakty |
|
SESJA PORANNA - Znakowanie/Dodatki/Suplementy |
|
Ograniczenia w znakowaniu produktów zawierających alkohol mec. Ewa Kuczyńska, GFP Legal |
9:00 |
Wybrane, kluczowe zmiany w obszarze dodatków do żywności wpływające na branżę spożywczą 2022/23 Joanna Gajda-Wyrębek, NIZP PZH-PIB |
9:20 |
Owady jako nowa żywność - pytania i kontrowersje dr Żaneta Zemła-Pacud, TKP i Wspólnicy |
9:40 |
Projekt nowelizacji o bezpieczeństwie żywności i żywienia w kontekście suplementów diety dr Joanna Uchańska, Chałas i Wspólnicy |
10:00 |
Uchwały Zespołu ds. Suplementów Diety: dobrowolne wytyczne czy twarde wymogi? Alicja Michałowska, FoodLaw|Centrum Prawa Żywnościowego i Produktowego |
10:20 |
Czy wskazywanie form chemicznych witamin i minerałów w oznakowaniu suplementu jest obowiązkowe? Wyrok TSUE i zawarta w nim wykładnia przepisów oraz jej wpływ na praktykę inspekcji sanitarnych mec. Magdalena Wawrzyniak, Food & Pharma Legal |
10:40 |
Sesja Q&A |
11:00 |
Przerwa do godz. 12:30 - powitanie po przerwie, informacje od organizatora |
|
SESJA POPOŁUDNIOWA - Suplementy/Opakowania |
|
Kwalifikacja żywności specjalnego przeznaczenia medycznego na kanwie wyroku TSUE C-418/21 dr Żaneta Zemła-Pacud, TKP i Wspólnicy |
12:40 |
Co producent żywności musi wiedzieć, wymagać i wdrożyć w odpowiedzi na dopuszczenie recyklatów do produkcji opakowań dla żywności? Adam Fotek, J.S. Hamilton |
13:00 |
Symbole dotyczące opakowań na żywności – zasady stosowania obecnie i w przyszłości (materiał, recykling, sortowanie itp.) Joanna Olszak, IGI Food Law |
13:20 |
Przewidywane/planowane zmiany w prawie PL i UE dot. oznakowania ogółem na opakowaniach Magda Biernat-Kopczyńska, REKOPOL |
13:40 |
Wykład ponadprogramowy w jęz. angielskim: What documentation for food packaging should an exporter have - interesting cases of national regulations in the EU dr Ioan Paraschiv, knoell |
14:00 |
Sesja Q&A |
14:20 |
![]() |
ZGŁOŚ CHĘĆ UDZIAŁU TAKŻE W DNIU 2
Warunki uczestnictwa
ZGŁOSZENIE CHĘCI UDZIAŁU
Skontaktujemy się z Państwem niezwłocznie.
Wszystkie firmy oraz Klienci Strefy Managera |
Cena netto |
Udział w wybranym jednym dniu – 1 osoba |
390 PLN |
Udział w dwóch dniach - 1 osoba |
690 PLN |
OFERTA SPECJALNA FIRMA |
|
Pakiet „FIRMA 5” 2 dni - do 5 osób |
890 PLN |
Pakiet „FIRMA 10” 2 dni - do 10 osób |
1190 PLN |
BONUS dla klientów Strefy Managera: Pakiet „FIRMA 10” w cenie „FIRMA 5” BONUS DLA CZŁONKÓW ORGANIZACJI PARTNERÓW WSPIERAJĄCYCH - 10% •ilość pakietów FIRMA 10 ograniczona, decyduje kolejność zgłoszeń •Inne konfiguracje - prosimy o kontakt z konsultantem UWAGA! Rabaty nie sumują się. |
Nauka (Uczelnie, Instytuty badawcze) Inspekcje urzędowe |
Cena za osobę netto |
Udział w jednym wybranym dniu |
100 PLN |
Udział w obu dniach |
200 PLN |
Studenci (rejestracja na adres e-mail uczelni) |
BEZPŁATNIE |
UWAGA! Rabaty nie sumują się.
Ceny w tabeli netto, VAT 23%
Każdorazowo skontaktuje się z Państwem nasz konsultant i potwierdzi warunki oraz ustali sposób płatności.
NINIEJSZY FORMULARZ JEST WYŁĄCZNIE WYRAZENIEM WSTĘPNEJ CHĘCI UDZIAŁU - KAŻDORAZOWO SKONTAKTUJEMY SIĘ Z PAŃSTWEM W CELU USTALENIA SZCZEGÓŁÓW