Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

eFORUM Szkoleniowe FoodFakty Monitoring środowiskowy 2023 - dzień 1

Data: 14.12.2023 08:50

Cel wydarzenia

Szanowni Państwo,

Wracamy do Państwa z tematyka związaną z monitoringiem środowiskowym. W tym roku zgodnie z wieloma sugestiami nadajemy naszemu wydarzeniu charakter pełnowymiarowego szkolenia. Poszczególne tematy i prelekcje będą obszerniejsze, wnikające dużo głebiej w materię danego zagadnienia.

Jak zwykle zaprosiliśmy międzynarodowych ekspertów, którzy z pewnością poszerzą perspektywę spojrzenia na temat. Nie zabraknie praktyków z firm, którzy od lat rozwijają podejście do zarządzania bezpieczeństwem żywności z wykorzystaniem monitoringu środowiskowego. Niebagatelną zaletą naszych projektów jest mozliwość zadawania pytań i aż 4 sesje Q&A.

Projekt realizujemy w ramach naszej misji: Wspólnie Budujemy Kulturę Bezpieczeństwa Żywności.

Dziękujemy wszytskim ekspertom i organizacjom za wkład merytoryczny.

Wydarzenie odbywa się w formule online.

Serdecznie zapraszamy

Janusz Olejnik

Janusz Olejnik 

Wydarzenie skierowane do

Do wszystkich, którzy na poszczególnych etapach łańcucha, a szczególnie w przetwórstwie, mają bezpośredni lub pośredni wpływ na bezpieczeństwo żywności.

Zakres i poziom merytoryczny referatów skierowany do profesjonalistów z obszaru:

  • zarządzania obszarem bezpieczeństwa żywności
  • procesów mycia i dezynfekcji 
  • produkcji i technologii
  • zarządzania jakością
  • managerów obszarów związnych z aspektami zgoności produktów 

PARTNERZY MERYTORYCZNI I ORGANIZACJE ZAPROSZONYCH EKSPERTÓW 


 

Program

PROGRAM DZIEŃ 1

SESJA PORANNA

WSTĘP - Janusz Olejnik - FoodFakty - godz. 8:50

MODUŁ 1 - PODSTAWY

Krok 1 - Opracuj plan higieny

  1. Najczęściej popełniane błędy przy tworzeniu planów higieny
  2. Case study - Skuteczne programy mycia i dezynfekcji w przemyśle spożywczym (zanieczyszczenia mikrobiologiczne i alergeny): dlaczego procesy mycia i dezynfekcji nie zawsze są skuteczne?

Remigiusz Pomykała, ekspert

9:00

Krok 2 - Przeszkól swój personel

Wskazanie metod szkoleniowych, metod zaangażowania pracowników, podział odpowiedzialności

Małgorzata Koniuszy, Farm Frites Poland

9:30

Krok 3 - Wykonaj ocenę ryzyka - Przekazanie i ugruntowanie prawidłowego podejścia do analizy ryzyka, filozofii risk based, wyboru metod kontroli

Step 3 - Perform a risk assessment - Communicate and reinforce the correct approach to risk analysis, risk based philosophy, selection of control methods

Wykład w języku angielskim

Rob Kooijmans, Food Strategy Institute

9:45

Krok 4 -Wyznaczanie stref higienicznych w zakładzie oraz środki kontrolne zapobiegające krzyżowemu przenoszeniu zanieczyszczeń mikrobiologicznych

Emilia Żułcińska, Silliker Polska Sp. z o.o. | Mérieux NutriSciences Group

10:25

Sesja Q&A

11:05

SESJA POPOŁUDNIOWA

 WSTĘP - godz. 12:20

MODUŁ 2 – PERSPEKTYWA SALMONELLA

Różnica pomiędzy organizmami wskaźnikowymi a patogenami

dr hab. inż. Agnieszka Nowak, prof. PŁ, Instytut Technologii Fermentacji i Mikrobiologii, Politechnika Łódzka

12:30

Krok 5. Wdrażanie planu poboru próbek

5.1. Wyznaczanie ilości punków i ilości próbek - metodyka podejścia/istotność statystyczna

Barbara Krupska, Intertek

13:00

5.2. Efektywność monitoringu a dobór materiałów do poboru próbek i wymazów środowiskowych

dr Izabela Michalczyk, NEOGEN

13:20

5.3. Dobór metody badań i limitów

Dorota Goleniewska, ALS

13:40

Okiem praktyka – Monitoring środowiskowy na przykładzie produkcji wyrobów czekoladowych

Tomasz Seliwiorstow, Barry Callebaut

14:10

Sesja Q&A 

14:40

POBIERZ BROSZURĘ eFORUM Szkoleniowe FoodFakty Monitoring środowiskowy 2023 

POBIERZ

ZGŁOŚ CHĘĆ UDZIAŁU TAKŻE W DNIU 2 - KROK 6 i 7 ORAZ ALERGENY, WALIDACJE

Warunki uczestnictwa

ZGŁOSZENIE WSTĘPNE CHĘCI UDZIAŁU - KAŻDORAZOWO POTWIERDZAMY WARUNKI

  1. Wstepne zgłoszenie udziału wypełniając formularz poniżej 
  2. Wysyłając informację e-mailem na adresy:
    foodfakty@foodfakty.pl
    joanna.markwas@foodfakty.pl
  3. Telefonicznie pod numer telefonu:
      663 224 529 lub 600 972 263 lub 507 726 456

Skontaktujemy się z Państwem niezwłocznie.

UDZIAŁ BEZ ZNIŻEK

Cena netto/osoba

Cena udziału w konferencji szkoleniowej – 2 dni

690 PLN

Cena udziału w konferencji szkoleniowej – 1 dzień

390 PLN

W związku z realizacją niniejszego projektu w ramach misji FoodFakty:

 Wspólnie Budujemy Kulturę Bezpieczeństwa Żywności

przy spełnieniu jednego z wybranych warunków możliwe zastosowanie ceny specjalnej

CENA SPECJALNA - UDZIAŁ 2 DNI

Cena netto/osoba

Studenci (rejestracja na adres e-mail uczelni)

BEZPŁATNIE

Nauka i instytucje (Uczelnie, Instytuty, Inspekcje)

190 PLN

Jestem pracownikiem małej firmy produkcyjnej do 20 zatrudnionych osób

Jestem niezależnym audytorem systemów bezpieczeństwa żywności

290 PLN

Firma jest klientem Strefy Managera

Jestem pracownikiem średniej firmy do 50 zatrudnionych osób

390 PLN

Jestem audytorem jednostki certyfikacyjnej

Jestem pracownikiem dużej firmy produkującej żywność >50 osób, a moje stanowisko w firmie jest bezpośrednio związane z bezpieczeństwem żywności

PAKIETY FIRMA

do 5 osób

Firma produkcyjna/dystrybucyjna/usługowa

890 PLN

Firma będąca klientem Strefy Managera

690 PLN

Cena zawiera dostęp do nagrań przez 10 dni od momentu ich udostępnienia

UWAGA! Rabaty nie sumują się.

Ceny w tabeli netto, VAT 23%

Istnieje możliwość zwolnienia z podatku VAT dla jednostek finansowanych z budżetu Państwa.

Rejestracja na portalu FoodFakty jest wyłącznie wstępnym wyrażeniem chęci udziału.

Każdorazowo skontaktuje się z Państwem nasz konsultant i potwierdzi warunki oraz ustali sposób płatności.

  • Wyrażam zgodę na przekazywanie informacji handlowych oraz marketing bezpośredni za pomocą środków komunikacji elektronicznej oraz telekomunikacyjnych urządzeń końcowych przez podmioty Prokonsument Sp. z o.o. oraz Firmę właściciela powierzonych  materiałów na podstawie umowy z portalem FoodFakty,  zgodnie z postanowieniami ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. nr 144, poz. 204, z późń. zm.) oraz ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne (Dz.U. 2004 nr 171 poz. 1800, z późń. zm.) w celu udostępnienia pobranych z portalu materiałów.

    Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Każda komunikacja jaką do Ciebie skierujemy będzie zawierała opcję wycofania.

    Informacja

    Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z naszą Polityką prywatności, aby dowiedzieć się więcej o naszym podejściu do danych osobowych (zgodnie z wymogiem art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE).

    Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest warunkiem zrealizowania świadczenia.

    Więcej informacji zawarte w: Warunki Ogólne i Regulamin oraz Polityka Prywatności

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.