Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
Data: 14.12.2023 08:50
Cel wydarzenia
Szanowni Państwo,
Wracamy do Państwa z tematyka związaną z monitoringiem środowiskowym. W tym roku zgodnie z wieloma sugestiami nadajemy naszemu wydarzeniu charakter pełnowymiarowego szkolenia. Poszczególne tematy i prelekcje będą obszerniejsze, wnikające dużo głebiej w materię danego zagadnienia.
Jak zwykle zaprosiliśmy międzynarodowych ekspertów, którzy z pewnością poszerzą perspektywę spojrzenia na temat. Nie zabraknie praktyków z firm, którzy od lat rozwijają podejście do zarządzania bezpieczeństwem żywności z wykorzystaniem monitoringu środowiskowego. Niebagatelną zaletą naszych projektów jest mozliwość zadawania pytań i aż 4 sesje Q&A.
Projekt realizujemy w ramach naszej misji: Wspólnie Budujemy Kulturę Bezpieczeństwa Żywności.
Dziękujemy wszytskim ekspertom i organizacjom za wkład merytoryczny.
Wydarzenie odbywa się w formule online.
Serdecznie zapraszamy
Janusz Olejnik
Wydarzenie skierowane do
Do wszystkich, którzy na poszczególnych etapach łańcucha, a szczególnie w przetwórstwie, mają bezpośredni lub pośredni wpływ na bezpieczeństwo żywności.
Zakres i poziom merytoryczny referatów skierowany do profesjonalistów z obszaru:
PARTNERZY MERYTORYCZNI I ORGANIZACJE ZAPROSZONYCH EKSPERTÓW
Program
PROGRAM DZIEŃ 1 |
|
SESJA PORANNA WSTĘP - Janusz Olejnik - FoodFakty - godz. 8:50 |
|
MODUŁ 1 - PODSTAWY |
|
Krok 1 - Opracuj plan higieny
Remigiusz Pomykała, ekspert |
9:00 |
Krok 2 - Przeszkól swój personel Wskazanie metod szkoleniowych, metod zaangażowania pracowników, podział odpowiedzialności Małgorzata Koniuszy, Farm Frites Poland |
9:30 |
Krok 3 - Wykonaj ocenę ryzyka - Przekazanie i ugruntowanie prawidłowego podejścia do analizy ryzyka, filozofii risk based, wyboru metod kontroli Step 3 - Perform a risk assessment - Communicate and reinforce the correct approach to risk analysis, risk based philosophy, selection of control methods Wykład w języku angielskim Rob Kooijmans, Food Strategy Institute |
9:45 |
Krok 4 -Wyznaczanie stref higienicznych w zakładzie oraz środki kontrolne zapobiegające krzyżowemu przenoszeniu zanieczyszczeń mikrobiologicznych Emilia Żułcińska, Silliker Polska Sp. z o.o. | Mérieux NutriSciences Group |
10:25 |
Sesja Q&A |
11:05 |
SESJA POPOŁUDNIOWA WSTĘP - godz. 12:20 |
|
MODUŁ 2 – PERSPEKTYWA SALMONELLA |
|
Różnica pomiędzy organizmami wskaźnikowymi a patogenami dr hab. inż. Agnieszka Nowak, prof. PŁ, Instytut Technologii Fermentacji i Mikrobiologii, Politechnika Łódzka |
12:30 |
Krok 5. Wdrażanie planu poboru próbek |
|
5.1. Wyznaczanie ilości punków i ilości próbek - metodyka podejścia/istotność statystyczna Barbara Krupska, Intertek |
13:00 |
5.2. Efektywność monitoringu a dobór materiałów do poboru próbek i wymazów środowiskowych dr Izabela Michalczyk, NEOGEN |
13:20 |
5.3. Dobór metody badań i limitów Dorota Goleniewska, ALS |
13:40 |
Okiem praktyka – Monitoring środowiskowy na przykładzie produkcji wyrobów czekoladowych Tomasz Seliwiorstow, Barry Callebaut |
14:10 |
Sesja Q&A |
14:40 |
POBIERZ BROSZURĘ eFORUM Szkoleniowe FoodFakty Monitoring środowiskowy 2023
![]() |
POBIERZ |
ZGŁOŚ CHĘĆ UDZIAŁU TAKŻE W DNIU 2 - KROK 6 i 7 ORAZ ALERGENY, WALIDACJE
Warunki uczestnictwa
ZGŁOSZENIE WSTĘPNE CHĘCI UDZIAŁU - KAŻDORAZOWO POTWIERDZAMY WARUNKI
Skontaktujemy się z Państwem niezwłocznie.
UDZIAŁ BEZ ZNIŻEK |
Cena netto/osoba |
Cena udziału w konferencji szkoleniowej – 2 dni |
690 PLN |
Cena udziału w konferencji szkoleniowej – 1 dzień |
390 PLN |
W związku z realizacją niniejszego projektu w ramach misji FoodFakty: Wspólnie Budujemy Kulturę Bezpieczeństwa Żywności przy spełnieniu jednego z wybranych warunków możliwe zastosowanie ceny specjalnej |
|
CENA SPECJALNA - UDZIAŁ 2 DNI |
Cena netto/osoba |
Studenci (rejestracja na adres e-mail uczelni) |
BEZPŁATNIE |
Nauka i instytucje (Uczelnie, Instytuty, Inspekcje) |
190 PLN |
Jestem pracownikiem małej firmy produkcyjnej do 20 zatrudnionych osób |
|
Jestem niezależnym audytorem systemów bezpieczeństwa żywności |
290 PLN |
Firma jest klientem Strefy Managera |
|
Jestem pracownikiem średniej firmy do 50 zatrudnionych osób |
390 PLN |
Jestem audytorem jednostki certyfikacyjnej |
|
Jestem pracownikiem dużej firmy produkującej żywność >50 osób, a moje stanowisko w firmie jest bezpośrednio związane z bezpieczeństwem żywności |
|
PAKIETY FIRMA |
do 5 osób |
Firma produkcyjna/dystrybucyjna/usługowa |
890 PLN |
Firma będąca klientem Strefy Managera |
690 PLN |
Cena zawiera dostęp do nagrań przez 10 dni od momentu ich udostępnienia
UWAGA! Rabaty nie sumują się.
Ceny w tabeli netto, VAT 23%
Istnieje możliwość zwolnienia z podatku VAT dla jednostek finansowanych z budżetu Państwa.
Rejestracja na portalu FoodFakty jest wyłącznie wstępnym wyrażeniem chęci udziału.
Każdorazowo skontaktuje się z Państwem nasz konsultant i potwierdzi warunki oraz ustali sposób płatności.