Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Ewolucja oszustw w branży spożywczej i jak im zapobiegać?

Dostępne non-stop

Cel webinarium

Konina w wołowej lasagne, oliwki zabarwione siarczanem miedzi, podrabiany cukier zanieczyszczony nawozem i melamina w mleku w proszku to tylko niektóre z przykładów na stale powiększającej się liście przypadków fałszowania żywności.

Oszustwa w branży spożywczej mają różne skutki, od szkodliwych fałszerstw, które mogą prowadzić do choroby lub śmierci, po nieetyczne zastępowanie produktów, które mogą zniszczyć reputację marki lub nawet całego kraju eksportującego. W każdym przypadku konsument nie otrzymuje tego, czego oczekiwał lub za co zapłacił.

Webinarium skierowane do

Osoby związane z zapewnianiem bezpieczeństwa produktów spożywczych zainteresowane tematyką Food Fraud

Program

  • Oszustwa w branży spożywczej dzisiaj, wpływ pandemii, takiej jak koronawirus / COVID 19
  • Case study - oszustwa związane z żywnością
  • Skala i wpływ: wyzwania globalnych łańcuchów dostaw
  • Pojawiające się trendy i zagrożenia
  • Nowa działalność przestępcza wspierająca oszustwa
  • Zapobieganie oszustwom w branży spożywczej
  • Pytania i odpowiedzi na żywo

Warunki uczestnictwa w Webinarium

Warunkiem uczestnictwa jest rejestracja przez formularz na stronie organizatora. Webinar jest bezpłatny. Webinar prowadzony w języku angielskim.

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn