Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Fizykochemiczne badania żywności

W ramach usług z zakresu fizykochemicznych badań żywności Laboratorium badawcze Mérieux NutriSciences (Silliker Polska) przeprowadza oznaczenia:

  1. Badanie i oznaczanie wartości odżywczej
    • wartość energetyczna
    • zawartość węglowodanów, błonnika pokarmowego, witamin
    • skład kwasów tłuszczowych
  2. Zanieczyszczenia i substancje niepożądane
    • zawartość mykotoksyn
    • pestycydy, dioksyny
    • zawartość metali ciężkich
    • zanieczyszcznia procesowe żywności: akryloamid, 2-, 3-MCPD, estry 2-, 3-MCPD, estry glicydowe kwasów tłuszczowych (GE), furan i metylofurany 
  3. Oznaczenia uzupełniające
    • Fosforu dodanego, popiołu ogólnego
    • zawartość cukrów ogółem, cukrów redukujących, D-fruktozy, sacharozy, maltozy
    • kwasowość miareczkowa, zawartość chlorków, ekstraktu ogólnego, ekstraktu bezcukrowego
    • zawartość kofeiny
    • strata masy po suszeniu, aktywność wody
    • masa netto, masa po odcieku, objętość, udział składników
  4. Analiza GMO
  5. Badanie alergenów w żywności
  6. Wykrywanie zafałszowań żywności i identyfikacja gatunkowa

Więcej informacji: https://www.merieuxnutrisciences.com/pl/jakosc-i-bezpieczenstwo-zywnosci/badania-zywnosci/badania-fizykochemiczne-zywnosci

Interesuje Cię pełen zakres analiz fizykochemicznych żywności wykonywanych przez Mérieux NutriSciences w Europie? Specjalnie w tym celu opracowaliśmy Katalog Analiz Fizykochemicznych Żywności, w którym zakres usług podzielony został na trzy kategorie:

  • Wartość Odżywcza – badanie i analiza substancji odżywczych, w szczególności tych, które wymagane są do oznaczania wartości odżywczej;
  • Bezpieczeństwo Żywności – badanie i analiza związków i substancji chemicznych, które mogą stwarzać zagrożenie dla zdrowia konsumenta, w tym m.in. alergeny i zanieczyszczenia;
  • Jakość i Autentyczność ­ - badanie i analiza innych substancji chemicznych lub wskaźników jakości, w tym parametrów fizycznych, identyfikacja gatunkowa zwierząt /identyfikacja botaniczna roślin.

 Aby uzyskać dostęp do katalogu wypełnij formularz online dostępny pod linkiem:

https://www.merieuxnutrisciences.com/corporate/content/europe-food-chemistry-testing-catalog

 

Słowa kluczowe: badania, watrość odżywcza, żywność, zanieczyszczenia, GMO, alergeny, zafałszowania. 

 

Słowa kluczowe:

Skontaktuj się bezpośrednio z firmą:

  • Wyrażam zgodę na przekazywanie informacji handlowych oraz marketing bezpośredni za pomocą środków komunikacji elektronicznej oraz telekomunikacyjnych urządzeń końcowych przez podmioty Prokonsument Sp. z o.o. oraz Firmę właściciela powierzonych  materiałów na podstwaie umowy z portalem FoodFakty,  zgodnie z postanowieniami ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. nr 144, poz. 204, z późń. zm.) oraz ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne (Dz.U. 2004 nr 171 poz. 1800, z późń. zm.) w celu udostępnienia pobranych z portalu materiałów.

    Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Każda komunikacja jaką do Ciebie skierujemy będzie zawierała opcję wycofania.

    Informacja

    Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z naszą Polityką prywatności, aby dowiedzieć się więcej o naszym podejściu do danych osobowych (zgodnie z wymogiem art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE).

    Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest warunkiem zrealizowania świadczenia.

    Więcej informacji zawarte w: Warunki Ogólne i Regulamin oraz Polityka Prywatności

  • * - pole obowiązkowe

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn