Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
Data: 03.10.2022 Miejsce:
Czas trwania: 6 h
Program szkolenia przewiduje omówienie tematyki zafałszowania żywności, uwzględniając przy tym omówienie różnic pomiędzy zafałszowanym środkiem spożywczym a zafałszowanym artykułem rolno- spożywczym. W ramach szkolenia poruszone zostaną również takie kwestie jak zafałszowanie z perspektywy konsumenta, standardy IFS, przykłady z orzecznictwa, a także najczęstsze przypadki zafałszowania artykułów rolno- spożywczych, w tym sankcje, jakie grożą za poszczególne zafałszowania.
Szkolenie dedykowane jest producentom, dystrybutorom, importerom żywności oraz pracownikom urzędowej kontroli żywności.
1. Definicja zafałszowanego środka spożywczego według przepisów polskiego prawa
2. Definicję zafałszowanego artykułu rolno-spożywczego
3. Zafałszowany środek spożywczy a zafałszowany artykuł rolno- spożywczy –
porównanie
4. Perspektywa konsumenta
5. Wymagania standardu IFS
6. Przykłady z orzecznictwa
7. Najczęstsze przypadki zafałszowania artykułów rolno-spożywczych na przykładach:
sery, oliwy, sery, mleko, miód, soki owocowe, przyprawy
8. Sankcje za produkcje lub wprowadzanie do obrotu żywności zafałszowanej
9. Wykaz decyzji dotyczących zafałszowań artykułów rolno-spożywczych prowadzony
przez Inspekcję Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych
Dokonanie zgłoszenia poprzez jeden z poniższych sposobów:
- formularz zgłoszeniowy - www.awuleopard.pl/szkolenia/food-fraud-aspekty-prawne-i-przyklady-z-praktyki-szkolenie-on-line/
- e-mail: akademia@awuleopard.pl
Cena 590 zł
Zapytaj organizatora o szczegóły