Rejestracja do katalogu firm

Przypomnij hasło

Facebook Twitter LinkedIn

GeneDisc

Firma Pall Corporation opracowała zamknięty system testów mikrobiologicznych o nazwie GeneDisc, wykorzystujący technologię PCR w czasie rzeczywistym.

Dzięki rozwiązaniu „wszystko w jednym” otrzymujemy rutynowe narzędzie kontroli z użyciem gotowych odczynników i płytek GeneDisc, łatwe w obsłudze. Wdrożenie metody pozwala na m.in. ochronę marki oraz redukuję kosztów logistycznych.

Zalety pracy z urządzeniem to również: powtarzalne procedury, automatyzacja, dokładność, łatwość wykonania badania, krótki czas analizy, możliwość wykrycia wielu mikroorganizmów jednocześnie w tej samej próbce DNA, możliwość analizy 96 próbek jednocześnie, modułowa budowa umożliwiająca równoczesne wykonywanie różnych aplikacji, wykorzystanie technologii informatycznych do skanowania i identyfikacji prób oraz zbierania danych.

Metoda GeneDisc może być stosowana na różnych próbkach żywności i próbkach środowiskowych.

Dostępnych jest wiele rodzajów płytek GeneDisc, o zróżnicowanych  zaletach i możliwościach.

Płytka GeneDisc do Salmonella spp. - walidacja metody wykazała, że czas do uzyskania wyników wynosi zaledwie 10 godzin w przypadku próbek mięsa i 20 godzin w przypadku próbek produktów mleczarskich.

Płytka GeneDisc do łącznego wykrywania Salmonella spp. i STEC - podobieństwo procedur przygotowania prób obu patogenów umożliwia równoczesne testowanie przy jednym namnożeniu.

Płytka do wykrywania STEC, patogenne wirusy E. coli O157, STEC lub STEC Top 7 - system zgodny z normą ISO 13136, pozwala zmniejszyć liczbę wyników fałszywie dodatnich.

Płytka Listeria monocytogenes i/lub Listeria spp. – dostępne jako badania oddzielne i równoczesne, możliwy wybór strategii badania. Wszystkie płytki GeneDisc Listeria wykorzystują ten sam sposób namnażania i protokół ekstrakcji DNA. Walidacja metody wykazała, że czas do uzyskania wyników wynosi 26 godzin dla produktów mleczarskich i mięsnych oraz do 20 godzin w przypadku surowego mleka.

Płytka do identyfikacji Listeria z 6 gatunków Listeria – skraca czas uzyskania wyniku do 1 godziny, podczas gdy inne metody identyfikacji wymagają 24 godzin.

Płytki do wykrywania organizmów powodujących psucie napojów.

Płytki do badania ilościowego patogenów w wodzie (Legionella, E. coli, Enterococcus ...)

Więcej informacji na: https://www.pall.com/en/search.genedisc.html

Pytania prosimy kierować na adres: pall_poland@europe.pall.com

 

Słowa kluczowe: badnia mikrobiologiczne, testy mikrobiologiczne, bakterie, bezpieczeństwo żywności. 

 

 

Formularz kontaktowy

  • Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w powyższym formularzu przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl oraz firmę publikującą lub udostępniającą dany materiał na podstawie odpowiedniej umowy z Portalem w celu realizacji niniejszego zapytania lub rejestracji na wydarzenie lub pobrania materiałów oraz powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez Portal, realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością.

    Informacja

    Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem.

    Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest warunkiem zrealizowania świadczenia.

    Więcej informacji zawarte w: Warunki Ogólne i Regulamin oraz Polityka Prywatności

  • * - pole obowiązkowe

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn