Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
Data: 22.04.2020 Miejsce: Warszawa
Czas trwania: 6 h
Zapraszamy na szkolenie!
W ramach szkolenia otrzymasz nie tylko wszelkie niezbędne informacje dotyczące znakowania żywności ustanowione w Rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, lecz przede wszystkim dowiesz się o możliwych sposobach interpretacji i stosowania przepisów, z uwzględnieniem praktyki rynkowej, praktyki inspekcji kontrolnych oraz orzecznictwa sądów.
Uczestnicy szkolenia otrzymają materiały szkoleniowe i certyfikaty poświadczające uczestnictwo. Będzie także dostępny poczęstunek słodki wraz z kawą, herbatą i napojami zimnymi.
Szkolenie jest dedykowane wszystkim osobom zajmującym się znakowaniem żywności, a w szczególności pracownikom działów marketingu firm spożywczych, specjalistom agencji reklamowych i PR-owych a także pracownikom organów urzędowej kontroli żywności.
10:00 - 11:30
1. Zasady ogólne znakowania żywności: zakaz wprowadzania konsumentów w błąd - praktyka organów urzędowej kontroli żywności, orzecznictwo sądów.
2. Obowiązkowe elementy oznakowania:
11:30 – 11:45 – przerwa kawowa
11:45 – 13:00
2. Obowiązkowe elementy oznakowania (cd.):
3. Język i format oznakowania.
13:00 – 13:45 – Przerwa obiadowa
13:40-16:00
4. Dobrowolne elementy oznakowania:
5. Warsztat - ocena etykiety.
Warunkiem uczestnictwa w szkoleniu jest przesłanie do organizatora podpisanego formularza zgłoszeniowego oraz dokonanie przedpłaty. Formularz dostępny jest na stronie: https://www.food-law.pl/files/szkolenie_zgloszenie.pdf
Więcej informacji o szkoleniu na stronie: https://www.food-law.pl/szkolenia/jak-stworzyc-poprawna-czytelna-i-atrakcyjna-etykiete-produktu-spozywczego-prawo-i-praktyka
Zapytaj organizatora o szczegóły