Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Konferencja: Wyzwania w analizie związków lotnych i smakowo-zapachowych żywności

Data: 22.09.2022 09:00

Cel wydarzenia

Konferencja poświęcona jest analityce związków lotnych i zapachowych w żywności. Tematyka obejmuje metody przygotowanie próbek, analizę związków lotnych pod kątem autentyczności żywności, monitorowania procesów technologicznych, specyfikę analizy związków sensorycznie aktywnych, badania aromatów in-vivo. Konferencja będzie się odbywała w języku angielskim. 

Termin: 22-23 września 2022

Wydarzenie skierowane do

Konferencja adresowana jest do: pracowników naukowych, doktorantów, pracowników działów badawczo-rozwojowych firm, którzy chcą pogłębić swoją wiedzę w instrumentalnej analizie związków lotnych i determinujących aromat żywności. 

Program

Główne tematy konferencji to:

  • Metody przygotowania próbek do analizy substancji lotnych
  • Volatilomics dla autentyczności, monitorowanie procesów
  • Sensomika (analiza kluczowych odorantów)
  • Rozwój chromatografii do analizy związków lotnych i smakowych, szczególnie techniki dzielone, GC×GC-ToFMS i inne
  • Podejścia niechromatograficzne w analizie substancji lotnych (badanie in vivo, SYFT, nosy elektroniczne)
  • Analiza nielotnych prekursorów związków zapachowych i lotnych

Warunki uczestnictwa

Koszt uczestnictwa:

  • Normalny (akademicki) 350 zł (70 Euro)
  • Normalny (branżowy) 450 zł (90 Euro)
  • doktorant 250 zł (50 Euro)

Ważne daty i informacje:

  • Rejestracja na konferencję do 20 lipca
  • Przesłanie abstraktów (ustne/plakat) do 20 lipca
  • Decyzja o przyjęciu prezentacji do 30 lipca
  • Płatność do 30 lipca

 

Wypełniony formularz należy odesłać organizatorom na adres: flavor.puls@up.poznan.pl

Termin nadsyłania zgłoszeń do 20.07.2022.

 

Opłata obejmuje udział we wszystkich wydarzeniach konferencyjnych: spotkanie integracyjne (środa, 21.09), wykłady konferencyjne, przerwy kawowe, obiad konferencyjny (22.09), księga abstraktów.

Konferencja rozpoczyna się w środę 21 września o godz. 18.00 spotkaniem integracyjnym, wykłady rozpoczynają się w czwartek, 22 września o godz. 9:00, a kończy się w piątek 23 września o godz. 14:00.

  • Liczba uczestników ograniczona ze względu na pojemność sali wykładowej
  • Wszystkie wykłady będą prowadzone w języku angielskim, bez tłumaczenia
  • Uczestnikom nie zapewnia się noclegów
  • Na konferencji planowane jest specjalne wydanie Molecules Flavor & Fragrance Section

Rejestracja

Zarejestruj się

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn