Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
16 kwietnia o godzinie 11:00 miało miejsce uroczyste otwarcie dziesiątej edycji targów World Food Poland 2024.
Warszawa, 16-18 kwietnia – Targi WorldFood Poland, kluczowe wydarzenie dla sektora spożywczego w Europie Środkowo-Wschodniej, zapraszają na kolejną edycję, która odbędzie się w EXPO XXI w Warszawie.
Liczne spotkania, interesujące rozmowy oraz ogromna dawka wiedzy merytorycznej – to wszystko miało miejsce podczas najważniejszego wydarzenia branży laboratoryjnej w 2024 roku w Polsce – Targów Wyposażenia i Technologii Laboratoryjnych Labs Expo.
Food 4 Future – Expo Foodtech (16–18 kwietnia, Bilbao, Hiszpania) staną się areną dyskusji nt. nowych składników i żywność, które stają się alternatywnymi źródłami białka. Oprócz kongresu na Food 4 Future 2024 znajdzie się także przestrzeń wystawiennicza, na której swoje najnowsze rozwiązania zaprezentuje ponad 280 firm. FoodFakty będą obecne na wydarzeniu.
Dzięki międzynarodowej konferencji NewAgVentures CEE Food Innovators Meetup, Warszawa stała się centrum innowacji w sektorze agrospożywczym.
Wiadomość z ostatniej chwili. Konkurs Strefa Studenta będący częścią programu Międzynarodowych Targów Opakowań Packaging Innovations zdobył uznanie World Packaging Organization (WPO) – prestiżowego konkursu WorldStar Student Awards określanego mianem najważniejszego wydarzenia dla młodych projektantów opakowań. Co to oznacza w praktyce?
Już za niecały rok, 09-10 października 2024 r. w EXPO Kraków, odbędą się 16. Międzynarodowe Targi Opakowań Packaging Innovations. To wydarzenie o ugruntowanej pozycji na rynku, które każdego roku odwiedzają tysiące gości z Polski i zagranicy.
Zbliża się szósta edycja Europejskiego Forum Rolniczego, które nie tylko stanowi platformę do dyskusji na tematy związane z rolnictwem i rozwojem obszarów wiejskich. Podczas tegorocznej edycji organizatorzy przygotowali specjalną ofertę dla uczniów i nauczycieli ze szkół rolniczych, w tym Turniej Rolnictwa Cyfrowego!
Międzynarodowy Networking: New AgVentures CEE Food Innovators Meetup odbywający się w Warszawie 21 marca 2024 r. oferuje unikalną platformę do nawiązywania międzynarodowych kontaktów, umożliwiając uczestnikom interakcję z kluczowymi liderami i innowatorami z sektora agrifood z Europy Środkowo-Wschodniej.
Przed nami szósta edycja Europejskiego Forum Rolniczego, która odbędzie się w dniach 19-20 marca 2024 roku w G2A Arena Centrum Wystawienniczo-Kongresowego Województwa Podkarpackiego w Jasionce k. Rzeszowa.
Zakład Higieny i Zarządzania Jakością Żywności, Instytutu Nauk o Żywieniu Człowieka SGGW, Zarząd Główny oraz Sekcja “Probiotyki i Prebiotyki”, Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności, Komitet Nauk o Żywności i Żywieniu, Polskiej Akademii Nauk zapraszają na
KROKUSOWE XIV SYMPOZJUM NAUKOWE “Probiotyki i Prebiotyki w Żywności”
Zakład Higieny I Zarządzania Jakością Żywności, Instytutu Nauk o Żywieniu Człowieka SGGW w Warszawie, Polskie Towarzystwo Technologów Żywności - Zarząd Główny oraz Sekcja Bezpieczeństwa Żywności Komitetu Nauk o Żywności i Żywieniu PAN Zapraszają na VIII Sympozjum Naukowe z cyklu BEZPIECZEŃSTWO ŻYWIENIOWE I ŻYWNOŚCI
Zapraszamy na jubileuszową edycję targów WorldFood Poland 2024 – najważniejszego spotkania branży spożywczej, które odbędzie się w dniach 16-18 kwietnia w Centrum EXPO XXI w Warszawie, ul. Prądzyńskiego 12/14.
Zapraszamy na VIII SYMPOZJUM INŻYNIERII ŻYWNOŚCI, które organizuje Katedra Inżynierii Żywności i Organizacji Produkcji SGGW w Warszawie wraz z Komitetem Nauk o Żywności i Żywieniu PAN, Oddziałem Warszawskim Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności i Oddziałem Warszawskim Polskiego Towarzystwa Agrofizycznego.
Katedra Rozwoju Funkcjonalnych Produktów Żywnościowych, Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności, Uniwersytetu Przyrodniczy we Wrocławiu wraz z Polskim Towarzystwem Technologów Żywności Zapraszają do wzięcia udziału w 10 Międzynarodowej Konferencji “QUALITY AND SAFETY IN FOOD PRODUCTION CHAIN” poświęconej zapewnieniu najwyższych standardów w produkcji, analizie i dystrybucji żywności.
Światowy system żywnościowy jest... zepsuty. Biorąc pod uwagę powszechne marnotrawstwo żywności, alarmujący spadek bioróżnorodności wpływający na zapylanie upraw oraz oszałamiające 10 bilionów dolarów ukrytych kosztów globalnego systemu rolno-spożywczego, nie brakuje problemów do rozwiązania.
Już wkrótce, w dniach 19-20 marca 2024 odbędzie się druga edycja Targów Wyposażenia i Technologii Laboratoryjnych LABS EXPO
Seminarium „Postęp techniczny w przetwórstwie mleka" odbędzie się w tm roku w dn. 21-23 lutego, w Mikołajkach w Hotelu Gołębiewski.
W dniach 19-20 marca 2024 w Poznań Congress Center odbędzie się druga edycja Targów Wyposażenia i Technologii Laboratoryjnych LABS EXPO.
W głównej siedzibie FAO w Rzymie, w ramach 46. sesji Komisji Kodeksu Żywnościowego FAO/WHO, 27 listopada 2023 r., odbyły się obchody jubileuszu 60-lecia tej organizacji.
Przedstawiamy podsumowanie Targów Future Private Labels, które odbyły się 15 i 16 Listopada w Targach Kielce