Lista polskich produktów zgłoszonych do RASFF (19.04-03.05.2017)
Lista polskich produktów zgłoszonych do RASFF (19.04-03.05.2017):
- Salmonella (obecność/25g) w mrożonych nóżkach kurczaka
- niezadeklarowana obecność mleka w sorbecie kokosowym
- norowirus (GGI /25g) w mrożonych truskawkach z Francji (surowiec pochodzenia polskiego)
- Salmonella enterica ser. Infantis (obecność /25g) oraz Salmonella enterica ser. Livingstone (obecność /25g) w mięsnym pokarmie dla zwierząt domowych
- benzo(a)pyrene (3.4 µg/kg - ppb) oraz WWA (Wielopierścieniowe węglowodory aromatyczne) (suma PAH4: 17.9 µg/kg - ppb) w wędzonych, parzonych kiełbasach
- Salmonella enterica ser. Typhimurium (obecność /25g) w chłodznej karkówce wieprzowej
Źródło:
1. https://webgate.ec.europa.eu/rasff-window/portal/?event=notificationsList&orderby=notif_date&orderDir=desc