Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Mikrobiologiczne badania żywności

Zakres usług z zakresu badań mikrobiologicznych żywności Laboratorium badawczego Mérieux NutriSciences (Silliker Polska) obejmuje:

  1. Mikrobiologiczne badania żywności:
    • Obecność pałeczek Salmonella spp.
    • Obecność pałeczek Salmonella spp., w tym Salmonella Typhimurium i Salmonella Enteritidis
    • Obecność Listeria monocytogenes
    • Liczba Listeria monocytogenes
    • Liczba gronkowców koagulazododatnich (Staphylococcus aureus i innych gatunków)
    • Liczba β-glukuronidazododatnich Escherichia coli
    • Liczba Enterobacteriaceae
    • Obecność przypuszczalnych Escherichia coli
    • Liczba drobnoustrojów tlenowych przetrwalnikujących
    • Liczba pleśni i drożdży
    • Liczba bakterii z grupy coli
    • Liczba przypuszczalnych Bacillus cereus
    • Liczba mezofilnych bakterii fermentacji mlekowej
    • Liczba Clostridium perfringens
    • Obecność Listeria monocytogenes
  2. Mikrobiologiczne badania żywności w zależności od matrycy:
    • mleko - liczba pleśni kserofilnych i drożdży osmofilnych
    • mięso i produkty mięsne - obecność beztlenowych laseczek przetrwalnikujących oraz beztlenowych laseczek przetrwalnikujących redukujących siarczany (IV)
    • mięso i produkty mięsne - liczba przypuszczalnych Pseudomonas sp.
    • wyroby garmażeryjne i półprodukty i wyroby gotowe - Obecność beztlenowych laseczek przetrwalnikujących
    • ryby i produkty rybne - obecność beztlenowych laseczek przetrwalnikujących oraz beztlenowych laseczek przetrwalnikujących redukujących siarczany (IV)
    • przetwory owocowe, warzywne i warzywno - mięsne - obecność bakterii beztlenowych przetrwalnikujących mezofilnych
    • mrożone wyroby kulinarne - obecność beztlenowych laseczek przetrwalnikujących oraz beztlenowych laseczek przetrwalnikujących
    • czekolada i wyroby czekoladowe - liczba enterokoków
  3. Powierzchnie obszarów produkcji żywności i obrotuwymazy i odciski:
    • pobieranie próbek do badań mikrobiologicznych
    • metoda wymazów
    • metoda płytek kontaktowych

 Więcej informacji: https://www.merieuxnutrisciences.com/pl/jakosc-i-bezpieczenstwo-zywnosci/badania-zywnosci/badania-mikrobiologiczne-zywnosci

 

 Słowa kluczowe: badania, badania mikrobiologiczne, żywność, bezpieczeństwo, kontrola. 

Słowa kluczowe:

Skontaktuj się bezpośrednio z firmą:

  • Wyrażam zgodę na przekazywanie informacji handlowych oraz marketing bezpośredni za pomocą środków komunikacji elektronicznej oraz telekomunikacyjnych urządzeń końcowych przez podmioty Prokonsument Sp. z o.o. oraz Firmę właściciela powierzonych  materiałów na podstwaie umowy z portalem FoodFakty,  zgodnie z postanowieniami ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. nr 144, poz. 204, z późń. zm.) oraz ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne (Dz.U. 2004 nr 171 poz. 1800, z późń. zm.) w celu udostępnienia pobranych z portalu materiałów.

    Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Każda komunikacja jaką do Ciebie skierujemy będzie zawierała opcję wycofania.

    Informacja

    Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z naszą Polityką prywatności, aby dowiedzieć się więcej o naszym podejściu do danych osobowych (zgodnie z wymogiem art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE).

    Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest warunkiem zrealizowania świadczenia.

    Więcej informacji zawarte w: Warunki Ogólne i Regulamin oraz Polityka Prywatności

  • * - pole obowiązkowe

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn