Rejestracja do katalogu firm

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Nadzorowanie maszyn i urządzeń w odniesieniu do wymagań systemów IFS i BRC

Data: 14.11.2019 Miejsce: Warszawa
Czas trwania: 7 h

Cel szkolenia

Nabycie wiedzy i umiejętności pozwalających na zgodne ze standardami IFS i BRC nadzorowanie maszyn i urządzeń stosowanych w przemyśle spożywczym.

Szkolenie skierowane do

Szkolenie skierowane jest do kadry zarządzającej, technologów, menadżerów produkcji, pracowników działów jakości i laboratoriów, innych osób zainteresowanych tematyką szkolenia.

Program

 

1.       Przypomnienie wymagań norm IFS/ BRC Food w zakresie nadzorowania maszyn i urządzeń:

·         sporządzanie harmonogramu przeglądów maszyn i urządzeń, dokumentowanie prac konserwacyjnych

·         nadzorowanie serwisantów z firm zewnętrznych, wchodzących na teren produkcji

·         postępowanie w trakcie awarii w toku produkcji - zabezpieczenie produkcji i produktu

·         dokumentowanie prac związanych z usuwaniem awarii

·         źródła ciał obcych w produktach: śrubki, smary, opiłki, nadzorowanie sprzętu drobnego,

·         nadzorowanie szkła, drewna metalu w obszarach otwartego produktu - rola służb działu technicznego o rola działu technicznego w rozpatrywaniu reklamacji dotyczących produktów

·         rola działu technicznego przy zapewnieniu szczelności zakładu (aspekt ochrony przed szkodnikami)

·         nadzorowanie wentylacji i filtrów powietrza w sprężarkach

·         kalibracja sprzętu kontrolno-pomiarowego: metaldetektory, wagi, termometry etc.

·         nadzorowanie środków chemicznych wykorzystywanych przez dział techniczny

Warunki uczestnictwa


Wypełnienie, akceptacja i przesłanie formularza zgłoszeniowego - plik .doc lub zgłoszenie ze strony internetowej
https://hamilton.com.pl/oferta/szkolenia/harmonogram-szkolen/

 

Zapytaj organizatora o szczegóły

  • W celu udostępnienia pobranych z portalu materiałów, wyrażam zgodę na przekazywanie informacji handlowych oraz marketing bezpośredni za pomocą środków komunikacji elektronicznej oraz telekomunikacyjnych urządzeń końcowych przez podmioty Prokonsument Sp. z o.o. oraz Firmę właściciela powierzonych  materiałów na podstwaie umowy z portalem FoodFakty,  zgodnie z postanowieniami ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. nr 144, poz. 204, z późń. zm.) oraz ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne (Dz.U. 2004 nr 171 poz. 1800, z późń. zm.)

    Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Każda komunikacja jaką do Ciebie skierujemy będzie zawierała opcję wycofania.

    Informacja

    Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z naszą Polityką prywatności, aby dowiedzieć się więcej o naszym podejściu do danych osobowych (zgodnie z wymogiem art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE).

    Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest warunkiem zrealizowania świadczenia.

    Więcej informacji zawarte w: Warunki Ogólne i Regulamin oraz Polityka Prywatności

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn