Rejestracja do katalogu firm

Przypomnij hasło

Facebook Twitter LinkedIn

NIAS w opakowaniach do żywności

Data: 18.10.2018 11:00

Cel webinarium

Od kilku lat zaczęto zwracać uwagę na obecność nowych, niemonitorowanych dotychczas zanieczyszczeń, określanych terminemnowo pojawiające się zanieczyszczenia (ang. emerging contaminants)Substancje te stanowią dużą grupę związków, będących często składnikami opakowań, spośród nich największe zainteresowanie budzą oleje mineralne (MOSH i MOAH), bisfenole, PFAS (związki perfluorowane) i NIAS (substancje dodane w sposób niezamierzony).

Między produktem a opakowaniem dochodzi do szeregu oddziaływań, dlatego też poznanie mechanizmu tych interakcji, identyfikacja substancji biorących udział w migracji, pochłanianiu czy przenikaniu, pozwoli na ograniczenie do minimum obecności niepożądanych substancji w żywności.

Webinarium skierowane do

Przedstawiciele wszystkich branż sektora spożywczego - osoby odpowiedzialne za bezpieczeństwo produktów żywnościowych i opakowań do kontaktu z żywnością oraz wszystkie osoby, które chcą poszerzyć swoją wiedzę w odniesieniu do zanieczyszczeń, które mogą migrować z opakowań do żywności.

Program

  • Wymagania UE w odniesieniu do bezpieczeństwa materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością

  • Wyzwania związane z detekcją NIAS (substancji dodanych w sposób niezamierzony)

  • Podejścia analityczne stosowane w analizie NIAS

  • Case study – praktyczne przykłady badania migracji analizy NIAS

  • Specyficzne testy biologiczne jako metoda komplementarna do analiz chemicznych w ocenie bezpieczeństwa materiału przeznaczonego do kontaktu z żywnością.

Warunki uczestnictwa w Webinarium

Warunkiem uczestnictwa w pełnym webinarium jest dokonanie rejestracji i potwierdzenie uczestnictwa przez organizatora.

Termin: 18.10.2018, godz. 11:00

Czas trwania: ok. 45 min

Webinar prowadzony w języku angielskim.

 

 

REJESTRACJA NA WEBINAR

Rejestracja na webinar jest możliwa za pomocą linku zamieszczonego poniżej:

https://goo.gl/forms/B6mWqIoNPd87ZFeG2

Rejestracja

  • Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w powyższym formularzu przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl oraz firmę publikującą lub udostępniającą dany materiał na podstawie odpowiedniej umowy z Portalem w celu realizacji niniejszego zapytania lub rejestracji na wydarzenie lub pobrania materiałów oraz powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez Portal, realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością.

    Informacja

    Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem.

    Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest warunkiem zrealizowania świadczenia.

    Więcej informacji zawarte w: Warunki Ogólne i Regulamin oraz Polityka Prywatności

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn