Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

▶️ ONLINE ISO 22000:2018 - interpretacja, zastosowanie, najlepsze praktyki

Data: 17.04.2023 Miejsce: online
Czas trwania: 8 h

Cel szkolenia

  1. Poznasz jakie są podstawowe zasady systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności wg ISO 22000:2018
  2. Jaka jest struktura i kluczowe wymagania ISO 22000:2018
  3. Dowiesz się jak interpretować wymagania ISO 22000:2018
  4. Poznasz możliwości zastosowania ISO 22000:2018 w całym łańcuchu dostaw i jego powiązaniach z innymi normami
  5. Dowiesz się czy Twój obecny systemem bezpieczeństwa żywności spełnia już nowe wymagania ISO 22000:2018

Szkolenie skierowane do

✔️ Posiadasz w swojej organizacji wdrożony system ISO 22000:2005 lub FSSC 22000
✔️ Rozważasz wdrożenie systemu zarządzania ISO 22000:2018 lub FSSC 22000
✔️ Rozważasz integrację systemu ISO 22000 z innym systemem zarządzania
✔️ Chcesz dowiedzieć się czy system zarządzania ISO 22000 pasuje do Twojej organizacji

Program

Powitanie/Wstęp/ Cele

Struktura wysokiego poziomu (Annex SL) – wymagania norm ISO od 2015 roku:

o   kluczowe definicje i pojęcia (quiz)

o   podeście procesowe

o   podejście oparte na ryzyku

o   cykl PDCA (Planuj Wykonaj Sprawdź Działaj) w ISO

o   10-rozdziałowa struktura normy (ćwiczenie)

Przyczyny nowej wersji

o   Struktura ISO 22000:2018

o   Zarządzanie bezpieczeństwem żywności na poziomie operacyjnym

o   Kluczowe zmiany

o   Ćwiczenie - istotne niebezpieczeństwa

Zarządzanie bezpieczeństwem żywności na poziomie organizacji

o   Ćwiczenie - szanse i zagrożenia

Wpływ wymogów klienta i ustawodawstwa

Planowanie i wsparcie

o   Ćwiczenie - plany i środki

Ocena wydajności oraz poprawa

o   Ćwiczenie - ocena wydajności

Planowanie

o   Plan działania we własnej firmie

Zarządzanie alergenami

Monitorowanie środowiska

Certyfikacja

Podsumowanie

Warunki uczestnictwa

Cena szkolenia:  549PLN 

Zapisty na stronie: https://www.lrqa.com/pl-pl/szkolenia/nowe-wymagania-iso-22000/ 

Przy zapisie 3 osób – zniżka 10%

Przy zapisie 4 i więcej osób – zniżka 15%

Płatność za szkolenie odbywa się na podstawie faktur wystawianych po szkoleniu

Masz pytania? Skontakuj się z nami mailowo na training.pl@lr.org lub telefonicznie +48 58 555 75 03

⏩Uwaga: szkolenie może odbyć się w wersji zamkniętej dla grupy pracowników Twojej firmy. Wówczas termin i program ustalane są indywidualnie.

Zapytaj organizatora o szczegóły

  • Wyrażam zgodę na przekazywanie informacji handlowych oraz marketing bezpośredni za pomocą środków komunikacji elektronicznej oraz telekomunikacyjnych urządzeń końcowych przez podmioty Prokonsument Sp. z o.o. oraz Firmę właściciela powierzonych  materiałów na podstawie umowy z portalem FoodFakty,  zgodnie z postanowieniami ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. nr 144, poz. 204, z późń. zm.) oraz ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne (Dz.U. 2004 nr 171 poz. 1800, z późń. zm.) w celu udostępnienia pobranych z portalu materiałów.

    Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Każda komunikacja jaką do Ciebie skierujemy będzie zawierała opcję wycofania.

    Informacja

    Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z naszą Polityką prywatności, aby dowiedzieć się więcej o naszym podejściu do danych osobowych (zgodnie z wymogiem art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE).

    Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest warunkiem zrealizowania świadczenia.

    Więcej informacji zawarte w: Warunki Ogólne i Regulamin oraz Polityka Prywatności

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.