Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

NOWOŚĆ - Raport Managera – branża mięsna grudzień 2020

NOWOŚĆ - Raport Managera – branża mięsna grudzień 2020

CELE RAPORTU MANAGERA:

Udostępnienie najważniejszych informacji managerskich z obszaru zarządzania jakością i bezpieczeństwa dla każdego zakończonego miesiąca

Dostarczenie wiedzy niezbędnej do zarządzania bazującym na podejściu opartym na ryzyku

Podsumowanie wszystkich zmian prawa żywnościowego dedykowanego branży mięsnej

Zgromadzenie wszystkich decyzji Inspekcji dotyczących branży

Wychodzimy naprzeciw oczekiwaniom naszych Czytelników i uruchamiamy nowy produkt wiedzy w postaci branżowego Raportu Managera, który dostępny będzie w Strefie Managera po zakończeniu każdego miesiąca. Rozpoczynamy od branży mięsnej, zarówno dla drobiu i produktów drobiowych oraz mięsa i wyrobów innego niż drób, kolejne w przygotowaniu. Raport uzupełniony jest o niezmiernie istotną kategorię produktową dla branży – zioła i przyprawy.

Ten pierwszy RAPORT MANAGERA udostępniamy wszystkim zainteresowanym za darmo, oczekując w zamian feedbacku co do jego zawartości.

CO MOŻESZ SPRAWDZIĆ W RAPORCIE:

Czy pojawiły się nowe zagrożenia dla twojej kategorii produktowej

Zweryfikować poziomy zagrożeń, które spowodowały działania Inspekcji

Zweryfikować czy weszły ważne dla branży ważne przepisy prawne

Szybko zapoznać się z działaniami Inspekcji

W RAPORCIE:

CZEŚĆ I – KOMUNIKATY PAŃSTWOWYCH INSPEKCJI

Wykaz komunikatów Głównego Inspektoratu Weterynarii wraz z linkami do poszczególnych publikacji.

CZĘŚĆ II – DRÓB I PRODUKTY DROBIOWE

Analiza ryzyka na podstawie danych z systemy Rasff, według rodzaju produktów, rodzaju i poziomu zagrożeń z uwzględnieniem kraju pochodzenia.

CZĘŚĆ III – MIĘSO I PRODUKTY MIĘSNE (INNE NIŻ DRÓB)

Analogiczne zestawienie jak w części II, ale dotyczące mięsa i produktów mięsnych innych niż drób.

CZĘŚĆ IV – ZIOŁA I PRZYPRAWY

W przemyśle mięsnym, problem stanowi nie tylko surowiec główny, czyli mięso, ale również substancje wzbogacające wyroby mięsne, a więc zioła i przyprawy.

Zestawiliśmy zgłoszenia dotyczące tej kategorii żywności, przedstawiając zagrożenia, które w nich występowały ich poziom, wraz z wynikami analitycznymi. Przyjrzeliśmy się również krajom ich pochodzenia.

CZĘŚĆ V – ZMIANY W PRAWIE

Zmiany w prawie dotyczące czerwonego i białego mięsa, drobiu i produktów mięsnych. Do każdej z nich zamieszczamy tytuł aktu, komentarz eksperta, datę ogłoszenia i wejścia w życie wraz z linkiem do oficjalnego dokumentu.

Stanowi to część informacji zawartych w FoodFakty LEX Scan.

CZĘŚĆ VI – ZAFAŁSZOWANIA ŻYWNOŚCI

W tej części opisujemy zafałszowania mięsa i przetworów mięsnych oraz ziół i przypraw nie tylko na rynku polskim, ale i światowym. Przedstawiamy liczbę zgłoszeń i rodzaje zafałszowań.

 

Gwarancja Foodfakty – bezpłatne 

search console_SM

Materiał udostępniony przez: - Strefa Managera -

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn