Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
Data: 22.11.2022 Miejsce: on-line
Czas trwania: 8 h
✔️ Posiadasz w swojej organizacji wdrożony system ISO 22000:2005 lub FSSC 22000
✔️ Rozważasz wdrożenie systemu zarządzania ISO 22000:2018 lub FSSC 22000
✔️ Rozważasz integrację systemu ISO 22000 z innym systemem zarządzania
✔️ Chcesz dowiedzieć się czy system zarządzania ISO 22000 pasuje do Twojej organizacji
Powitanie/Wstęp/ Cele
Struktura wysokiego poziomu (Annex SL) – wymagania norm ISO od 2015 roku:
o kluczowe definicje i pojęcia (quiz)
o podeście procesowe
o podejście oparte na ryzyku
o cykl PDCA (Planuj Wykonaj Sprawdź Działaj) w ISO
o 10-rozdziałowa struktura normy (ćwiczenie)
Przyczyny nowej wersji
o Struktura ISO 22000:2018
o Zarządzanie bezpieczeństwem żywności na poziomie operacyjnym
o Kluczowe zmiany
o Ćwiczenie - istotne niebezpieczeństwa
Zarządzanie bezpieczeństwem żywności na poziomie organizacji
o Ćwiczenie - szanse i zagrożenia
Wpływ wymogów klienta i ustawodawstwa
Planowanie i wsparcie
o Ćwiczenie - plany i środki
Ocena wydajności oraz poprawa
o Ćwiczenie - ocena wydajności
Planowanie
o Plan działania we własnej firmie
Zarządzanie alergenami
Monitorowanie środowiska
Certyfikacja
Podsumowanie
Cena szkolenia: 549PLN
Zapisty na stronie: https://www.lrqa.com/pl-pl/szkolenia/nowe-wymagania-iso-22000/
Przy zapisie 3 osób – zniżka 10%
Przy zapisie 4 i więcej osób – zniżka 15%
Płatność za szkolenie odbywa się na podstawie faktur wystawianych po szkoleniu
Masz pytania? Skontakuj się z nami mailowo na training.pl@lrqa.com lub telefonicznie +48 58 555 75 03
⏩Uwaga: szkolenie może odbyć się w wersji zamkniętej dla grupy pracowników Twojej firmy. Wówczas termin i program ustalane są indywidualnie.
Zapytaj organizatora o szczegóły