Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
Data: 14.12.2023 Miejsce: online
Czas trwania: 16 h
Szkolenie może zostać objęte programem: Akademia bezpieczeństwa żywności Lloyd's Register:
Skorzystaj z minimum 3 z 5 naszych kursów w obszarze bezpieczeństwa żywności i IFS 7 i uzyskaj dodatkowy prestiżowy certyfikat poświadczający kompetencje w zakresie znajomości wymagań nowego wydania IFS:
- Wymagania IFS Food 7
- Food Fraud wg IFS Food 7
- Food Defence wg IFS Food 7
- Audytor wewnętrzny IFS Food 7 (i BRC 8)
- Pełnomocnik i Specjalista HACCP
✔️ Jesteś członkiem zespołu HACCP
✔️ Odpowiiadasz za wdrożenie i utrzymanie systemu bezpieczeństwa żywności
✔️ Zajmujesz się produkcją, przechowywaniem i sprzedażą produktów żywnościowych
✔️ Chcesz w praktyczny sposób doskonalić swoje umiejętności w zakresie prowadzenie systemu bezpieczeństwa żywności
✔️ Będziesz przeprowadzać audity wewnętrzne bezpieczeństwa żywności
Rozumiesz zasady HACCP? Wiesz jak postępować z alergenami? Wiesz gdzie w Twojej organizacji znajdują się krytyczne punkty kontroli (CCP)? Wiesz czym są zafałszowania żywności?
Na szkoleniu w czasie 2-dniowego studium przypadku pod okiem trenera i auditora wiodącego bezpieczeństwa żywności zbudujesz własny system HACCP w organizacji który sam wykreujesz a nabyte umiejętności wykorzystasz w codziennej pracy.
Szkolenie prowadzone jest wg 12 etapów systemu HACCP:
1. Wybierz swój zespół HACCP
2. Opisz swój produkt
3. Określić przeznaczenie produktu
4. Skonstruuj schemat przepływu produktu
5. Weryfikacja diagramu procesu produkcyjnego
6. Zidetyfikuj zagrożenia dla bezpieczeństwa żywności i środki kontroli tych zagrożeń
7. Określ krytyczne punkty kontroli (CCP)
8. Ustanowienie limitów krytyczne dla każdego CCP
9. Ustanowienie systemu monitorowania dla każdego CCP
10. Ustanowienie planów działań naprawczych
11. Ustanowienie procedur walidacji, weryfikacji i przeglądu
12. Ustanowienie kontroli dokumentów i zapisów
13. Powiązanie HACCP z systemami BRC, IFS, ISO 22000, FSSC 22000
14. Podusmowanie i wnioski
Cena szkolenia: 1105.00 PLN netto
Zapisty na stronie: https://www.lrqa.com/pl-pl/szkolenia/pelnomocnik-bezpieczenstwa-zywnosci/
Przy zapisie 3 osób – zniżka 5%
Przy zapisie 4 i więcej osób – zniżka 10%
Płatność za szkolenie odbywa się na podstawie faktur wystawianych po szkoleniu
Masz pytania? Skontakuj się z nami mailowo na training.pl@lrqa.com lub telefonicznie +48 58 555 75 03
⏩Uwaga: szkolenie może odbyć się w wersji zamkniętej dla grupy pracowników Twojej firmy. Wówczas termin i program ustalane są indywidualnie.
Zapytaj organizatora o szczegóły