Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
Na żądanie Miejsce: Warszawa
Czas trwania: 11 h
Omówienie praktycznych aspektów prawa dotyczących znakowania żywności.
Przedsiębiorstwa z branży spożywczej i wszystkie osoby zajmujące się etykietowaniem środków spożywczych.
Pakiet nagranych szkoleń: znakowanie żywności obejmuje 10 tematycznych szkoleń:
1. Nazwy środków spożywczych – jak je poprawnie konstruować
2. Wykaz składników środków spożywczych – jak go właściwie deklarować
3. Alergeny w etykietowaniu żywności
4. Wartość odżywcza w etykietowaniu żywności – informacja obowiązkowa oraz dobrowolne systemy znakowania
5. Ilość netto środków spożywczych
6. Marketing na etykiecie – czyli jak promować żywność zgodnie z prawem
7. Okres przydatności do spożycia w etykietowaniu żywności
8. Deklaracja pochodzenia produktów i składników środków spożywczych
9. Jak prawidłowo prezentować informacje dotyczące żywności
10. Odpowiedzialność i sankcje za znakowanie żywności.
Więcej informacji oraz zapisy na stronie: https://food-law.pl/szkolenie/pakiet-szkolen-znakowanie-zywnosci-2/
Zapytaj organizatora o szczegóły