Rejestracja do katalogu firm

Przypomnij hasło

Facebook Twitter LinkedIn

Para i kondensat jako składniki produktu, para wchodząca w okazjonalny kontakt z produktem

Data: 16.09.2018 Miejsce: Gdańsk
Czas trwania: 3 h

Cel szkolenia

W trakcie szkolenia zostaną omówione następujące systemy pomocnicze - woda procesowa (zimna i gorąca), woda chłodnicza, para i kondensat, powietrze w halach produkcyjnych, powietrze procesowe, sprężone powietrze, smary/ lubrykanty. Uczestnicy zdobędą podstawową wiedzę z zakresu budowy i zasady funkcjonowania poszczególnych systemów pomocniczych, dowiedzą się pod kątem jakich parametrów jakościowych klasyfikuje się poszczególne media, jakie zagrożenia dla higieny procesu mogą wnosić media oraz w jaki sposób eliminować/ redukować dane zagrożenia.

 

Szkolenie skierowane do

  • Kierownika ds Utrzymania Mediów
  • Pracowników Działu Technicznego
  • Pracowników Działu Zapewnienia Jakości

 

Program

Para i kondensat jako składniki produktu, para wchodząca w okazjonalny kontakt z produktem

  • Preparaty chemiczne stosowane w układach do produkcji pary i ocena ich bezpieczeństwa
  • Parametry wody kotłowej i kondensatu a ryzyko korozji i odkładania się kamienia w układzie

 

Warunki uczestnictwa

Moduł jest realizowany w trakcie szkolenia „Hygienic design „II – media oraz systemy pomocnicze w higienicznych procesach produkcyjnych”. Więcej informacji:

https://foodfakty.pl/szkolenie-premium-hygienic-design-ii-media-oraz-systemy-pomocnicze-w-higienicznych-procesach-produkcyjnych 

 

Zapytaj organizatora o szczegóły

  • Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w powyższym formularzu przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl oraz firmę publikującą lub udostępniającą dany materiał na podstawie odpowiedniej umowy z Portalem w celu realizacji niniejszego zapytania lub rejestracji na wydarzenie lub pobrania materiałów oraz powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez Portal, realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością.

    Informacja

    Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem.

    Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest warunkiem zrealizowania świadczenia.

    Więcej informacji zawarte w: Warunki Ogólne i Regulamin oraz Polityka Prywatności

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn