Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
Data: 16.09.2018 Miejsce: Gdańsk
Czas trwania: 3 h
W trakcie szkolenia zostaną omówione następujące systemy pomocnicze - woda procesowa (zimna i gorąca), woda chłodnicza, para i kondensat, powietrze w halach produkcyjnych, powietrze procesowe, sprężone powietrze, smary/ lubrykanty. Uczestnicy zdobędą podstawową wiedzę z zakresu budowy i zasady funkcjonowania poszczególnych systemów pomocniczych, dowiedzą się pod kątem jakich parametrów jakościowych klasyfikuje się poszczególne media, jakie zagrożenia dla higieny procesu mogą wnosić media oraz w jaki sposób eliminować/ redukować dane zagrożenia.
Para i kondensat jako składniki produktu, para wchodząca w okazjonalny kontakt z produktem
Moduł jest realizowany w trakcie szkolenia „Hygienic design „II – media oraz systemy pomocnicze w higienicznych procesach produkcyjnych”. Więcej informacji:
Zapytaj organizatora o szczegóły