Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Podstawy prawne produkcji żywności ekologicznej

Data: 22.04.2021 11:00

Cel webinarium

Celem szkolenia jest wskazanie aktów prawnych, które będą obowiązywały w branży ekologicznej od 1 stycznia 2022 r., ich zakresu, wskazanie kogo dotyczą oraz jakie podmioty związane z produkcją, dystrybucją lub sprzedażą produktów ekologicznych są zobowiązane do ich przestrzegania. Webinar obejmuje także omówienie najważniejszych pojęć w produkcji ekologicznej odnoszących się do tego kto może zostać producentem ekologicznym, jakie produkty będą mogły być certyfikowane jako ekologiczne w myśl nowych przepisów, które wprowadzają w tym zakresie istotne zmiany, kto może przystąpić do systemu certyfikacji oraz w jaki sposób może tego dokonać. Ostatni moduł szkolenia obejmuje komentarz do wybranych danych statystycznych dotyczących branży eko, ze szczególnym uwzględnieniem trendów widocznych w ostatnich latach oraz związanych ze zmianami nawyków konsumentów wywołanych przez pandemię koronawirusa, jak również ukazuje perspektywy rozwoju dla tego sektora produktów spożywczych. Szkolenie stanowi pierwsze dostępne na rynku tak obszerne omówienie nowych przepisów, które jak dotąd nie doczekały się jeszcze szczegółowych opracowań.

Webinarium skierowane do

  • producenci działający w branży ekologicznej
  • podmioty zainteresowane podjęciem produkcji dystrybucji lub sprzedaży produktów ekologicznych.

Program

  • podstawowe akty dotyczące rolnictwa ekologicznego
  • zakres stosowania tych przepisów
  • najważniejsze pojęcia
  • wybrane dane statystyczne.

Warunki uczestnictwa w Webinarium

  • Opłata 100 zł netto za uczestnika (użytkownicy Strefy Managera - udział bezpłatny)
  • Rejestracja przez kwestionariusz dostępny poniżej
  • Webinarium ogólnodostępne do wyczerpania limitu miejsc.
  • 22.04.2021 roku, godz. 11:00 - 11:45

>> Broszura informacyjna <<

 

 

  • Wyrażam zgodę na przekazywanie informacji handlowych oraz marketing bezpośredni za pomocą środków komunikacji elektronicznej oraz telekomunikacyjnych urządzeń końcowych przez podmioty Prokonsument Sp. z o.o. oraz Firmę właściciela powierzonych  materiałów na podstwaie umowy z portalem FoodFakty,  zgodnie z postanowieniami ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. nr 144, poz. 204, z późń. zm.) oraz ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne (Dz.U. 2004 nr 171 poz. 1800, z późń. zm.) w celu udostępnienia pobranych z portalu materiałów.

    Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Każda komunikacja jaką do Ciebie skierujemy będzie zawierała opcję wycofania.

    Informacja

    Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z naszą Polityką prywatności, aby dowiedzieć się więcej o naszym podejściu do danych osobowych (zgodnie z wymogiem art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE).

    Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest warunkiem zrealizowania świadczenia.

    Więcej informacji zawarte w: Warunki Ogólne i Regulamin oraz Polityka Prywatności

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn