Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
Dostępne non-stop
Cel wydarzenia
Praktyczne wykorzystanie technik GC-TOFMS i GCxGC-TOFMS w analizie żywności.
Firma LECO to światowy lider w produkcji aparatury analitycznej dedykowanej do analizy elementarnej, termicznej oraz spektrometrów mas TOFMS. Nasze urządzenia mają szerokie zastosowanie w wielu gałęziach przemysłu, w tym również przemysłu spożywczego. Wychodzimy naprzeciw oczekiwaniom naszych klientów dostarczając pewne i sprawdzone rozwiązania.
Podczas webinarium przedstawione zostaną główne założenia technik GC-TOFMS oraz GCxGC-TOFMS i przykłady ich możliwości w oparciu o aplikacje w zakresie analiz żywności.
Swoją prezentację przedstawi prof. dr hab. inż. Henryk Jeleń z Wydziału Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu, autorytet w dziedzinie nauki i analityki żywności głównie związków lotnych i zapachowych, metod ich ekstrakcji, identyfikacji i kwantyfikacji oraz wykorzystania metod profilowania i elektronicznych nosów do różnicowania produktów, wykrywania zafałszowań i monitorowania procesów technologicznych.
Prof. H. Jeleń zaprezentuje zalety techniki GCxGC TOFMS bazując na wynikach badań prowadzonych w Pracowni Badania Związków Lotnych i Aktywnych Sensorycznie.
Wydarzenie skierowane do
Laboratoriów analiz żywności, kierowników laboratoriów, managerów ds. jakości, techników laboratoryjnych, pracowników uczelni (wydziały żywności i żywienia), pracowników instytutów naukowych
Program
Wstęp
Janusz Olejnik - FoodFakty - Food Satety Culture Initiative PL
Spektrometria mas czasu przelotu sprzężona z chromatografią gazową jako niezastąpione narzędzie w laboratorium analiz żywności
Edyta Szyszko - LECO
O naturze GC×GC-ToF-MS uwag kilka…
prof. dr hab. inż. Henryk Jeleń - Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
Sesja Q&A
Warunki uczestnictwa
Warunkiem uczestnictwa jest rejestracja poprzez konto czytelnika. Dostęp do nagrania jest bezpłatny