Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Problem wyników fałszywie pozytywnych w chromatograficznych badaniach żywności. Jak świadomie unikać nieprawidłowych rezultatów?

Dostępne non-stop

Cel webinarium

Praktyczne wykorzystanie technik GC-TOFMS i GCxGC-TOFMS w analizie żywności.

Firma LECO to światowy lider w produkcji aparatury analitycznej dedykowanej do analizy elementarnej, termicznej oraz spektrometrów mas TOFMS. Nasze urządzenia mają szerokie zastosowanie w wielu gałęziach przemysłu, w tym również przemysłu spożywczego. Wychodzimy naprzeciw oczekiwaniom naszych klientów dostarczając pewne i sprawdzone rozwiązania.

Podczas webinarium przedstawione zostaną główne założenia technik GC-TOFMS oraz GCxGC-TOFMS i przykłady ich możliwości w oparciu o aplikacje w zakresie analiz żywności.

Swoją prezentację przedstawi prof. dr hab. inż. Henryk Jeleń z Wydziału Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu, autorytet w dziedzinie nauki i analityki żywności głównie związków lotnych i zapachowych, metod ich ekstrakcji, identyfikacji i kwantyfikacji oraz wykorzystania metod profilowania i elektronicznych nosów do różnicowania produktów, wykrywania zafałszowań i monitorowania procesów technologicznych. 

Prof. H. Jeleń zaprezentuje zalety techniki GCxGC TOFMS bazując na wynikach badań prowadzonych w Pracowni Badania Związków Lotnych i Aktywnych Sensorycznie.

Webinarium skierowane do

Laboratoriów analiz żywności, kierowników laboratoriów, managerów ds. jakości, techników laboratoryjnych, pracowników uczelni (wydziały żywności i żywienia), pracowników instytutów naukowych

Program

Wstęp

Janusz Olejnik - FoodFakty - Food Satety Culture Initiative PL

Spektrometria mas czasu przelotu sprzężona z chromatografią gazową jako niezastąpione narzędzie w laboratorium analiz żywności

Edyta Szyszko - LECO

O naturze GC×GC-ToF-MS uwag kilka…

prof. dr hab. inż. Henryk Jeleń - Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu

Sesja Q&A

Warunki uczestnictwa w Webinarium

Warunkiem uczestnictwa jest rejestracja poprzez konto czytelnika. Dostęp do nagrania jest bezpłatny

  • Wyrażam zgodę na przekazywanie informacji handlowych oraz marketing bezpośredni za pomocą środków komunikacji elektronicznej oraz telekomunikacyjnych urządzeń końcowych przez podmioty Prokonsument Sp. z o.o. oraz Firmę właściciela powierzonych  materiałów na podstwaie umowy z portalem FoodFakty,  zgodnie z postanowieniami ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. nr 144, poz. 204, z późń. zm.) oraz ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne (Dz.U. 2004 nr 171 poz. 1800, z późń. zm.) w celu udostępnienia pobranych z portalu materiałów.

    Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Każda komunikacja jaką do Ciebie skierujemy będzie zawierała opcję wycofania.

    Informacja

    Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z naszą Polityką prywatności, aby dowiedzieć się więcej o naszym podejściu do danych osobowych (zgodnie z wymogiem art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE).

    Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest warunkiem zrealizowania świadczenia.

    Więcej informacji zawarte w: Warunki Ogólne i Regulamin oraz Polityka Prywatności

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn