Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Szkolenia Otwarte

Podczas szkoleń otwartych oragnizowanych przez Mérieux NutriSciences (Silliker Polska) przekazujemy informacje z zakresu prawa żywnościowego - poprawność etykiety, deklarowanie wratosci odzywczej, znakowanie alergenami, oświadczenia żywieniowe i zdrowotne, znakowanie żywności na rynek USA, mikrobiologii, w tym badania przechowalnicze i obciążeniowe żywności, wyznaczanie terminu przydatności do spożycia, analizy sensorycznej, zafałszowań żywności.

1. Znakowanie środków spożywczych

  • Znakowanie środków spożywczych – przekazywanie konsumentom informacji na temat żywności
  • Program szkolenia: Znakowanie napojów alkoholowych (piwa, wina i inne napoje alkoholowe) z uwzględnieniem wymagań przewidzianych w projekcie zmian Ustawy o bezpieczeństwie żywności żywienia

2. Prawo żywnościowe 

  • Prawidłowe deklarowanie wartości odżywczej – praktyczne aspekty jej wyznaczania i prezentacji zgodnie z Rozporządzeniem (UE) nr 1169/2011
  • Dodatki do żywności, aromaty i enzymy w żywności – praktyczne wykorzystanie aktualnych przepisów prawnych
  • Alergeny w żywności – zarządzanie ryzykiem, metody zapobiegania zanieczyszczeniom krzyżowym, walidacja procesów mycia
  • Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne – analiza wymagań prawnych Rozporządzenia (WE) nr 1924/2006 i praktyczne aspekty stosowania, planowane zmiany

3. Mikrobiologia

  • Mikrobiologiczne badania żywności i interpretacja oraz wykorzystanie wyników
  • Zastosowanie mikrobiologii predyktywnej do oceny bezpieczeństwa żywności
  • Badanie trwałości żywności (shelf life study), oznaczanie terminu przydatności do spożycia

4. Analiza sensoryczna

  • Weryfikacja wrażliwości sensorycznej kandydatów na oceniających
  • Wykorzystanie metod analizy sensorycznej w kontroli jakości produktów żywnościowych

5. Zarządzanie bezpieczeństwem żywności

  • Walidacja procesu mycia i dezynfekcji w branży spożywczej

6. Znakowanie żywnosci na rynek USA

  • Znakowanie żywności przeznaczonej do wprowadzenia na rynek USA - z uwzględnieniem nowych wymagań FDA w deklaracji wartości odżywczej

7. Zanieczyszczenia i zafałszowania żywności

  • Zanieczyszczenia żywności pochodzenia roślinnego – rodzaje zagrożeń, wymagania prawne, wykorzystanie wyników badań jako narzędzia do zarządzania bezpieczeństwem i jakością żywności
  • Zanieczyszczenia żywności pochodzenia zwierzęcego – rodzaje zagrożeń, wymagania prawne, wykorzystanie wyników badań jako narzędzia do zarządzania bezpieczeństwem i jakością żywności
  • Nowe podejście do zafałszowania żywności – najczęstsze przypadki zafałszowań, metody identyfikacji i konsekwencje prawne fałszowania żywności

 Więcej informacji:

https://www.merieuxnutrisciences.com/pl/jakosc-i-bezpieczenstwo-zywnosci/szkolenia-silliker-merieux-nutriscieneces/szkolenia-otwarte

 Zapraszamy do zapoznania się z Harmonogramem szkoleń otwartych Mérieux NutriSciences na rok 2018

https://www.merieuxnutrisciences.com/pl/sites/merieux_nutrisciences_pl/files/atoms/files/harmonogram_szkolen_2018.pdf

 

 

Słowa kluczowe:

Skontaktuj się bezpośrednio z firmą:

  • Wyrażam zgodę na przekazywanie informacji handlowych oraz marketing bezpośredni za pomocą środków komunikacji elektronicznej oraz telekomunikacyjnych urządzeń końcowych przez podmioty Prokonsument Sp. z o.o. oraz Firmę właściciela powierzonych  materiałów na podstwaie umowy z portalem FoodFakty,  zgodnie z postanowieniami ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. nr 144, poz. 204, z późń. zm.) oraz ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne (Dz.U. 2004 nr 171 poz. 1800, z późń. zm.) w celu udostępnienia pobranych z portalu materiałów.

    Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Każda komunikacja jaką do Ciebie skierujemy będzie zawierała opcję wycofania.

    Informacja

    Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z naszą Polityką prywatności, aby dowiedzieć się więcej o naszym podejściu do danych osobowych (zgodnie z wymogiem art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE).

    Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest warunkiem zrealizowania świadczenia.

    Więcej informacji zawarte w: Warunki Ogólne i Regulamin oraz Polityka Prywatności

  • * - pole obowiązkowe

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn