Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Szkolenie III - Wakacje z Prawem - Efektywne i zaawansowane wykorzystanie darmowych źródeł wiedzy o prawie żywnościowym – przewodnik po /ISAP, Eur-lex/ - wskazówki dla osób często pracujących z aktami prawnymi - 23 sierpnia

Data: 23.08.2024 11:00

Cel wydarzenia

Szanowni Państwo,

Cykl szkoleń w formule online i koncepcji warsztatów to nasza propozycja na wakacje. Program zaprojektowaliśmy tak, żeby szkolenie objęło możliwie wszystkich pracowników w firmie. Wychodzimy z założenia, że każdy pracownik w firmie powinien mieć podstawową wiedzę o odpowiedzialności producenta.

Zadbaliśmy też o programy w pewnym sensie nieoczywiste, skierowane dla osób często pracujących z prawem żywnościowym, ale niekoniecznie posiadających umiejętności wykorzystania w pełni darmowych źródeł prawa.

 INFORMACJE O SZKOLENIU


 Celem szkolenia jest przedstawienie funkcjonalności dwóch najważniejszych baz aktów prawnych tj. ISAP-u dla prawa krajowego oraz Eur-lexa dla prawa unijnego dla osób często korzystających z aktów prawnych.

Dla osób nie posiadających dostępu do wyspecjalizowanych baz prawnych, obydwa te systemy stanowią podstawę do pracy z przepisami prawa żywnościowego, a często ich funkcjonalność nie jest w pełni wykorzystywana.

W ramach webinaru dowiesz się jakie informacje możesz znaleźć w tych systemach, jak poruszać się pomiędzy poszczególnymi aktami prawnymi, jak odszukać aktualną wersję aktu prawnego oraz w jaki sposób śledzić nowelizacje, a także akty powiązane.

Wydarzenie skierowane do

Osoby pracujące w branży spożywczej w szczególności na stanowiskach wymagających na stałe korzystania z aktualnych wersji aktów prawnych w tym kierowników obszarów produkcyjnych, technologów, osób odpowiedzialnych za zgodność oznakowania, kontrolę jakości, zakupy, systemy jakości i bezpieczeństwa żywności.

Program

Szkolenie III– 23.08.2024

Efektywne i zaawansowane wykorzystanie darmowych źródeł wiedzy o prawie żywnościowym – przewodnik po /ISAP, Eur-lex/ -  wskazówki dla osób często pracujących z aktami prawnymi 

(Czas trwania szkolenia: 2 h)

 PROGRAM

Wstęp

Magdalena Wolska, FoodFakty

11:00

1. Hierarchia aktóprawnych w prawie żywnościowym

 

2. Różnice pomiędzy stosowaniem poszczególnych aktów prawnych

Czym się różnią się pomiędzy sobą rozporządzenia unijne, dyrektywy, ustawy oraz rozporządzenia krajowe?

Jak występują różnice w stosowaniu poszczególnych aktów prawnych w zależności od ich rodzaju?

 

3. Korzystanie z internetowych systemóbaz aktóprawnych

Jakie akty znajdują się w Internetowym Systemie Aktów Prawnych?

Co można znaleźć w Eur-lexie i jakie funkcje kryje baza?

Gdzie należy szukać aktualnych tekstów aktów prawnych?

Jak poruszać się pomiędzy poszczególnymi aktami?

Omówienie najważniejszych pojęć /np. tekst ujednolicony, tekst skonsolidowany, tekst ogłoszony, akt delegowany, akt wykonawczy, akt zmieniający, akt zmieniony, akt ujednolicony, akt posiada tekst jednolity

 

 

ZAPISY NA SZKOLENIA

KLIKNIJ ODPOWIEDNIĄ DATĘ, ABY ZAREJESTROWAĆ SIĘ NA SZKOLENIE! 

Szkolenia

I - Co powinien wiedzieć każdy pracownik branży spożywczej ? - Struktura prawa i kluczowe akty w prawie żywnościowym – szkolenie dla wszystkich obszarów i stanowisk w firmie produkcyjnej

10 lipca 21 sierpnia

II - Co robić kiedy brakuje przepisów szczegółowych – Stosowanie zasad ogólnych prawa żywnościowego w praktyce

11 lipca 22 sierpnia

III - Efektywne i zaawansowane wykorzystanie darmowych źródeł wiedzy o prawie żywnościowym – przewodnik po  /ISAP, Eur-lex/ - wskazówki dla osób często pracujących z aktami prawnymi

12 lipca 23 sierpnia

 IV -  Śledzenie projektów zmian i wyników głosowań w krajowym oraz unijnym prawie żywnościowym

04 lipca 28 sierpnia

 V - Prawne uwarunkowania certyfikacji żywności – Prawa i obowiązki operatorów żywności, omówienie poszczególnych systemów jakości

05 lipca 29 sierpnia

 

 

 Broszura z programem Wakacje z Prawem Żywnościowym:

POBIERZ

Warunki uczestnictwa

Czas trwania szkolenia: 2 h (przerwa 15 minut)

1. Udział w wydarzeniu jest odpłatny. Opłata wnoszona jest z góry.

2. Udział możliwy jedynie po uiszczeniu opłaty uczestnictwa na warunkach oferty potwierdzonej przez konsultanta organizatora.

3. Rejestracja na portalu FoodFakty lub inna forma zgłoszenia chęci udziału jest jedynie wyrażeniem chęci udziału, sam udział wyłącznie po opłaceniu potwierdzonej kwoty lub faktury proforma i otrzymaniu linka do platformy webinaryjnej. Organizator zastrzega sobie prawo do weryfikacji danych podanych w formularzach rejestracyjnych w celu prawidłowego naliczenia opłat.

4. Organizator nie zwraca kosztów w przypadku braku udziału.

5. Organizator nie ponosi odpowiedzialności za przekazywanie przez partnerów szkolenia treści.

6. eFORUM w wersji online odbywać się będzie na platformie FoodFakty (Clickmeeting).

7. Oferty spełniające warunki specjalne, rabaty, wyłącznie dla uczestników posługujących się e-mail w domenie firmy wykupującej udział.

8. Certyfikaty wystawiane są wyłącznie na dane podane podczas rejestracji do platformy Clickmeeting na podstawie obecności uczestnika na wydarzeniu. Certyfikat dla osób zarejestrowanych, ale nieobecnych na wydarzeniu – dodatkowa opłata 50 PLN netto.  

9. Organizatorem oraz administratorem danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. właściciel portalu FoodFakty.pl.

 

 

Rodzaj udziału

Pracownik firmy powyzej 20 osób

Pracownik z firmy poniżej 20 osób

Udział 1 osoba

390 PLN

290 PLN

OFERTA SPECJALNA FIRMA

Pakiet „FIRMA 10”  – do 10 osób

1200 PLN 

RABATY

Klienci Strefa Mangera - 10 % 

Ilość pakietów „FIRMA 10” ograniczona, decyduje kolejność zgłoszeń

Inne konfiguracje - prosimy o kontakt z konsultantem

UWAGA! Rabaty nie sumują się.

 Ceny w tabeli netto, VAT 23%

Każdorazowo skontaktuje się z Państwem nasz konsultant i potwierdzi warunki oraz ustali sposób płatności.

W cenie certyfikat z ukońćzenia szkolenia.

ZGŁOŚ CHĘĆ UDZIAŁU UZUPEŁNIAJĄC PONIŻSZY FORMULARZ:

Uprzejmie prosimy o podawanie pełnych danych firmy (NIP, adres), by przyspieszyć proces rejestracji.

  • Wyrażam zgodę na przekazywanie informacji handlowych oraz marketing bezpośredni za pomocą środków komunikacji elektronicznej oraz telekomunikacyjnych urządzeń końcowych przez podmioty Prokonsument Sp. z o.o. oraz Firmę właściciela powierzonych  materiałów na podstawie umowy z portalem FoodFakty,  zgodnie z postanowieniami ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. nr 144, poz. 204, z późń. zm.) oraz ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne (Dz.U. 2004 nr 171 poz. 1800, z późń. zm.) w celu udostępnienia pobranych z portalu materiałów.

    Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Każda komunikacja jaką do Ciebie skierujemy będzie zawierała opcję wycofania.

    Informacja

    Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z naszą Polityką prywatności, aby dowiedzieć się więcej o naszym podejściu do danych osobowych (zgodnie z wymogiem art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE).

    Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest warunkiem zrealizowania świadczenia.

    Więcej informacji zawarte w: Warunki Ogólne i Regulamin oraz Polityka Prywatności

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.