Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Szkolenie ON-LINE dla PCQI: FSPCA/FDA/ FSMA Kontrole Prewencyjne w Bezpieczeństwie Żywności

Na żądanie Miejsce: Warszawa
Czas trwania: 20 h

Cel szkolenia

W związku z dużym zainteresowaniem polskich przedsiębiorców tematem FSMA, i chęcią poznania nowych wymagań stawianych eksporterom żywności do Stanów Zjednoczonych, mamy Państwu do zaoferowania kolejne tego rodzaju szkolenie, prowadzone w Polsce. Kurs ten spełnia wymagania szkoleniowe FDA dla PCQI zawarte w amerykańskiej reformie prawa dotyczącego bezpieczeństwa żywności (FSMA). Każdy zakład produkcyjny, który podlega obowiązkowi rejestracji w amerykańskim urzędzie ds. Żywności i leków (FDA) musi mieć wykwalifikowaną osobę odpowiedzialną za kontrole prewencyjne żywności. Zalecane jest, aby co najmniej jedna osoba, zamierzająca pełnić funkcję PCQI uzyskała przeszkolenie w zakresie nowych regulacji FSMA. 

Eksporterzy żywności do USA podlegają przepisom FSMA w takim samym stopniu jak zakłady krajowe. W przypadku gdy producent nie zastosuje się do nowych przepisów o bezpieczeństwie żywności, FDA może odmówić mu prawa eksportu do USA.

Głównym celem szkolenia jest zapoznanie z nowymi restrykcyjnymi przepisami FDA- FSMA i ich znaczeniem dla eksporterów żywności na rynek amerykański.

Szkolenie FSPCA FDA „Kontrole Prewencyjne dla bezpieczeństwa żywności” (ang. Preventive Controls for Human Food) zostało opracowane przez FSPCA we współpracy z FDA i przygotowuje do pełnienia funkcji PCQI (ang. Preventive Controls Qualified Individual) określonych w ustawie o Modernizacji Bezpieczeństwa Żywności (FSMA).

Szkolenie skierowane do

  • osoby chcące zdobyć kwalifikacje do pełnienia funkcji PCQI;
  • szefowie, właściciele i kierownicy;
  • osoby odpowiedzialne za czynności eksportowe żywności;
  • auditorzy systemów zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności;
  • osoby zainteresowane tematyką szkolenia.

Program

Metodyka szkolenia: 

Szkolenie obejmuje zarówno cześć teoretyczną (wykład) jak i praktyczną (ćwiczenia z wypełniania dokumentacji, studia przypadku, propozycje rodzaju podejmowanych działań).

Szkolenie będzie prowadzone w języku polskim z użyciem materiałów szkoleniowych w języku angielskim.

Korzysci z udziału w szkoleniu:

  • merytoryczna wiedza potrzebna do dostosowania planu bezpieczeństwa żywności, aby spełniał nowe restrykcyjne wymagania FDA-FSMA dla eksporterów żywności do USA;
  • podniesienie poziomu wiedzy pracowników z zakresu FSMA i prawa żywnościowego w Ameryce;
  • zdobycie kwalifikacji upoważniających do pełnienia funkcji PCQI.

 

Warunki uczestnictwa

Organizatorem szkolenia jest ProFOOD Consulting LLC. Z siedzibą w USA.

Termin szkolenia:

  • Szkolenie ON-LINE z Live Instruktorem w godzinach 12:00 – 16:00 (4 dni)
  • kolejne szkolenie rozpoczynamy 1 czerwca 2020 i potrwa do 4 czerwca, 2020.

Podstawą uczestnictwa w szkoleniu jest nadesłanie wypełnionej i podpisanej karty zgłoszeniowej w formie skanu na e-mail info@profoodconsulting.com lub dokonanie rejestracji na naszej stronie internetowej www.profoodconsulting.com  lub bezpośrednio przez kliknięcie TUTAJ

Koszt: 2500 (PLN); VAT 0% (Reverse Charge);

  • Cena szkolenia obejmuje: organizację szkolenia, materiały szkoleniowe, koszt wydania certyfikatu FSPCA AFDO;

KARTA ZGŁOSZENIOWA

 

Zapytaj organizatora o szczegóły

  • Wyrażam zgodę na przekazywanie informacji handlowych oraz marketing bezpośredni za pomocą środków komunikacji elektronicznej oraz telekomunikacyjnych urządzeń końcowych przez podmioty Prokonsument Sp. z o.o. oraz Firmę właściciela powierzonych  materiałów na podstwaie umowy z portalem FoodFakty,  zgodnie z postanowieniami ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. nr 144, poz. 204, z późń. zm.) oraz ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne (Dz.U. 2004 nr 171 poz. 1800, z późń. zm.) w celu udostępnienia pobranych z portalu materiałów.

    Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Każda komunikacja jaką do Ciebie skierujemy będzie zawierała opcję wycofania.

    Informacja

    Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z naszą Polityką prywatności, aby dowiedzieć się więcej o naszym podejściu do danych osobowych (zgodnie z wymogiem art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE).

    Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest warunkiem zrealizowania świadczenia.

    Więcej informacji zawarte w: Warunki Ogólne i Regulamin oraz Polityka Prywatności

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn