Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
Data: 01.01.1970 Miejsce: Warszawa
Czas trwania: 20 h
W związku z dużym zainteresowaniem polskich przedsiębiorców tematem FSMA, i chęcią poznania nowych wymagań stawianych eksporterom żywności do Stanów Zjednoczonych, mamy Państwu do zaoferowania kolejne tego rodzaju szkolenie, prowadzone w Polsce. Kurs ten spełnia wymagania szkoleniowe FDA dla PCQI zawarte w amerykańskiej reformie prawa dotyczącego bezpieczeństwa żywności (FSMA). Każdy zakład produkcyjny, który podlega obowiązkowi rejestracji w amerykańskim urzędzie ds. Żywności i leków (FDA) musi mieć wykwalifikowaną osobę odpowiedzialną za kontrole prewencyjne żywności. Zalecane jest, aby co najmniej jedna osoba, zamierzająca pełnić funkcję PCQI uzyskała przeszkolenie w zakresie nowych regulacji FSMA.
Eksporterzy żywności do USA podlegają przepisom FSMA w takim samym stopniu jak zakłady krajowe. W przypadku gdy producent nie zastosuje się do nowych przepisów o bezpieczeństwie żywności, FDA może odmówić mu prawa eksportu do USA.
Głównym celem szkolenia jest zapoznanie z nowymi restrykcyjnymi przepisami FDA- FSMA i ich znaczeniem dla eksporterów żywności na rynek amerykański.
Szkolenie FSPCA FDA „Kontrole Prewencyjne dla bezpieczeństwa żywności” (ang. Preventive Controls for Human Food) zostało opracowane przez FSPCA we współpracy z FDA i przygotowuje do pełnienia funkcji PCQI (ang. Preventive Controls Qualified Individual) określonych w ustawie o Modernizacji Bezpieczeństwa Żywności (FSMA).
Metodyka szkolenia:
Szkolenie obejmuje zarówno cześć teoretyczną (wykład) jak i praktyczną (ćwiczenia z wypełniania dokumentacji, studia przypadku, propozycje rodzaju podejmowanych działań).
Szkolenie będzie prowadzone w języku polskim z użyciem materiałów szkoleniowych w języku angielskim.
Korzysci z udziału w szkoleniu:
Uwaga! Szkolenie nieaktualne
Zapytaj organizatora o szczegóły