Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Testy PCR - Termocykler Applied Biosystems® 7500 Fast Real-Time PCR

Gwałtowny rozwój biologii molekularnej otworzył nowe możliwości w diagnostyce Listeria. Do wykrywania Listeria sp. i Listeria monoctogenes wykorzystywana jest metoda PCR w tym Real Time PCR, zarówno w systemach zamkniętych, jak i otwartych. Etap izolacji DNA można wykonywać manualnie lub automatycznie, natomiast detekcja produktów amplifikacji, jak i analiza uzyskanych danych, jest w pełni zautomatyzowana.

Termocykler Applied Biosystems® 7500 Fast Real-Time PCR

Po etapie izolacji DNA, amplifikacja oraz detekcja zachodzą w termocyklerze w ciągu kilkudziesięciu minut. Termocykler Applied Biosystems® 7500 Fast Real-Time PCR to jedno z najbardziej uniwersalnych urządzeń na rynku. Wiele kanałów detekcji oraz możliwość kalibracji barwników we własnym zakresie, zapewnia szeroką gamę kierunków badań. W diagnostyce Listeria do dyspozycji laboratoriów są gotowe zestawy testowe.

Zestaw MicroSEQ® Listeria monocytogenenes

W zestawie MicroSEQ® Listeria monocytogenenes odczynniki w postaci gotowej do użycia, liofilizowanej tabletki, umieszczone są już w probówce do PCR. Pozwala to wyeliminować pracochłonny etap samodzielnego przygotowywania mieszaniny reakcyjnej i, co najważniejsze, zmniejsza ryzyko przypadkowej kontaminacji próbek. Testy zawierają także wbudowaną kontrolę wewnętrzną (IPC - internal positive control). Dzięki IPC wiemy, że reakcja PCR przebiegła prawidłowo i zachowane zostały parametry procesu. Potwierdzeniem wysokiej jakości testów są certyfikaty AOAC oraz AFNOR. Całkowity czas wykonania oznaczenia razem z namnożeniem próbki to 18-24 godzin.

Aby uzyskać więcej informacji wypełnij formularz kontaktowy.

 

Słowa kluczowe: biologia molekularna, Listeria sp., Listeria monocytogenes, bezpieczeństwo, termocykler.

Słowa kluczowe:

Skontaktuj się bezpośrednio z firmą:

  • Wyrażam zgodę na przekazywanie informacji handlowych oraz marketing bezpośredni za pomocą środków komunikacji elektronicznej oraz telekomunikacyjnych urządzeń końcowych przez podmioty Prokonsument Sp. z o.o. oraz Firmę właściciela powierzonych  materiałów na podstwaie umowy z portalem FoodFakty,  zgodnie z postanowieniami ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. nr 144, poz. 204, z późń. zm.) oraz ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne (Dz.U. 2004 nr 171 poz. 1800, z późń. zm.) w celu udostępnienia pobranych z portalu materiałów.

    Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Każda komunikacja jaką do Ciebie skierujemy będzie zawierała opcję wycofania.

    Informacja

    Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z naszą Polityką prywatności, aby dowiedzieć się więcej o naszym podejściu do danych osobowych (zgodnie z wymogiem art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE).

    Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest warunkiem zrealizowania świadczenia.

    Więcej informacji zawarte w: Warunki Ogólne i Regulamin oraz Polityka Prywatności

  • * - pole obowiązkowe

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn