Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
Data: 06.11.2019 Miejsce: Warszawa
Czas trwania: 6 h
Prowadzisz zakład produkcji żywności? Wprowadzasz żywność do obrotu? W takim razie kontrole inspekcji organów urzędowej kontroli żywności nie są Ci obce. Czy jednak wiesz dokładnie, jakie prawa Ci przysługują w trakcie kontroli? Wiesz jak i gdzie składać odwołanie? Jak reagować na zalecenia pokontrolne i jak interpretować kolejne pisma z inspekcji? A może chciałbyś się dowiedzieć więcej na temat możliwości składania skarg sądowych na działania inspektorów, z którymi się nie zgadzasz? Jeśli choć na jedno pytanie odpowiedziałeś „tak" -- już dziś zarezerwuj sobie termin i przyjdź na szkolenie.
Zakłady produkcji żywności będące w obliczu urzędowej kontroli żywności.
1. Inspekcje kontrolne w Polsce:
zakres i podział kompetencji
organy
reforma systemu urzędowej kontroli żywności -- propozycje zmian
2. Postępowanie kontrolne:
prawa i obowiązki przedsiębiorcy
uprawnienia i obowiązki organów kontrolnych
zalecenia pokontrolne
3. Postępowanie administracyjne i sądowe -- wybrane elementy:
odwołania
skargi sądowe
4. Odpowiedzialność:
odpowiedzialność administracyjna a odpowiedzialność karna
rodzaje sankcji
Warunkiem uczestnictwa w szkoleniu jest przesłanie do organizatora podpisanego formularza zgłoszeniowego oraz dokonanie przedpłaty. Formularz dostępny jest na stronie: https://www.food-law.pl/files/szkolenie_zgloszenie.pdf
Więcej informacji o szkoleniu na stronie: https://www.food-law.pl/szkolenia/urzedowe-kontrole-zywnosci-praktyczne-aspekty
Zapytaj organizatora o szczegóły