Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Walidacja procesu

Laboratorium badawcze Mérieux NutriSciences (Silliker Polska) oferuje profesjonalną realizację projektu walidacji procesu w celu określenia jego efektywności. Każda zmiana dokonana w recepturze produktu, procesie lub wyposażeniu linii produkcyjnej może mieć znaczący wpływ na bezpieczeństwo i jakość produktu.

Czy jesteś w stanie zapewnić właściwą kontrolę nad tymi zmianami, aby utrzymać wymaganą jakość i bezpieczeństwo produktu? Czy potrafisz udowodnić, że Twój proces w stabilny sposób dostarcza jednakowe produkty pod względem jakości i bezpieczeństwa?

Jakość nie może być zapewniona jedynie poprzez rutynowo wykonywane analizy. Każdy etap procesu powinien być właściwie przeanalizowany i zwalidowany, tak aby można było wykazać, że przebiega we właściwy sposób i zapewnia oczekiwany efekt.

 Przykłady projektów wykonanych przez nasz Dział badań ekperckich Food Science Center:

  • Weryfikacja poziomu redukcji patogenów, np. w procesach obróbki termicznej
  • Walidacja procesu sterylizacji 
  • Potwierdzenie aseptyczności rozlewu, np. w procesie produkcji żywności dla niemowląt
  • Ustalenie optymalnych warunków przygotowania produktu – temperatury i czasu, np. dla przyrządzenia pizzy mrożonej
  • Walidacja efektywności mycia i dezynfekcji 
  • Potwierdzenie skuteczności działania środków dezynfekcyjnych, np. działania bakteriobójczego preparatu przeznaczonego do systemów wodnych (np. Legionella)

Profesjonalny raport z walidacji procesu może pomóc Ci podjąć istotne decyzje dotyczące Twojego procesu i produktu. Informacje zdobyte podczas walidacji procesu pozwolą znaleźć odpowiedzi na Twoje pytania, przykładowo:

  • Czy parametry procesu zapewniają osiągnięcie wymaganego efektu?
  • Czy założona technologia spełnia kryteria procesu?
  • Czy posiadane urządzenia są w stanie sprostać wymogom procesowym?

Więcej informacji: https://www.merieuxnutrisciences.com/pl/jakosc-i-bezpieczenstwo-zywnosci/projekty-celowe/walidacja-procesow

 Słowa kluczowe: walidacja, efektywność, proces, weryfikacja, decyzyjność. 

Słowa kluczowe:

Skontaktuj się bezpośrednio z firmą:

  • Wyrażam zgodę na przekazywanie informacji handlowych oraz marketing bezpośredni za pomocą środków komunikacji elektronicznej oraz telekomunikacyjnych urządzeń końcowych przez podmioty Prokonsument Sp. z o.o. oraz Firmę właściciela powierzonych  materiałów na podstwaie umowy z portalem FoodFakty,  zgodnie z postanowieniami ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. nr 144, poz. 204, z późń. zm.) oraz ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne (Dz.U. 2004 nr 171 poz. 1800, z późń. zm.) w celu udostępnienia pobranych z portalu materiałów.

    Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Każda komunikacja jaką do Ciebie skierujemy będzie zawierała opcję wycofania.

    Informacja

    Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z naszą Polityką prywatności, aby dowiedzieć się więcej o naszym podejściu do danych osobowych (zgodnie z wymogiem art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE).

    Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest warunkiem zrealizowania świadczenia.

    Więcej informacji zawarte w: Warunki Ogólne i Regulamin oraz Polityka Prywatności

  • * - pole obowiązkowe

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn