Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Webinaria Strefy Managera

Potwierdź swój udział

Dostępne Nonstop

  • Wzmacnianie Autorytetu Managera Jakości – Warsztat Ekspercki

    Wzmacnianie Autorytetu Managera Jakości – Warsztat Ekspercki

    Dostępny on-line

    Sponsor: - Strefa Managera -

    Warsztaty managerskie w ramach Food Safety Culture Initiative PL 

    Czytaj więcej
  • eFORUM foodfakty - Piwo bezalkoholowe  rynek • surowce • technologie

    eFORUM foodfakty - Piwo bezalkoholowe rynek • surowce • technologie

    Dostępny on-line

    Sponsor: - Strefa Managera -

    Piwo bezalkoholowe to obecnie najbardziej dynamicznie rozwijający się segment rynku piwa wykazujący duży potencjał rozwoju w ciągu najbliższych kilku lat. Jak rozpocząć i jak rozwijać produkcję piw bezalkoholowych? Jakie wyzwania związane z technologią, jakością, mikrobiologią, sensoryką czy aspektyami prawnymi stoją przed branżą piwowarską i napojową? 

    Czytaj więcej
  • NAGRANIE - FFSW: Połącz siły na rzecz bezpieczeństwa – 11.06

    NAGRANIE - FFSW: Połącz siły na rzecz bezpieczeństwa – 11.06

    Dostępny on-line

    Sponsor: - Strefa Managera -

    Będziemy mieli okazję dowiedzieć się od praktyków jak kształtują zarzadzanie tym obszarem w swojej organizacji, a od osób bezpośrednio zaangażowanych w prace legislacyjne o tym, jakie zmiany czekają nas w kwestii HACCP. 

    Czytaj więcej
  • NAGRANIE - FFSW: Jedz bezpiecznie – 10.06

    NAGRANIE - FFSW: Jedz bezpiecznie – 10.06

    Dostępny on-line

    Sponsor: - Strefa Managera -

    Spotkanie poświęcone będzie określeniu elementów wpływających na zwyczaje żywieniowe Polaków, ich zachowania jeśli chodzi o marnowanie żywności, ale skupiać będziemy się przede wszystkim na tym, jak przemysł może wpłynąć na produkowanie coraz bardziej wartościowej żywności...

    Czytaj więcej
  • NAGRANIE - FFSW: Dbaj o bezpieczeństwo – 09.06

    NAGRANIE - FFSW: Dbaj o bezpieczeństwo – 09.06

    Dostępny on-line

    Sponsor: - Strefa Managera -

    Trzeci blok to przegląd kilku obiecujących i coraz częściej stosowanych nowych technologii wykorzystywanych przy przedłużaniu trwałości żywności.

    Czytaj więcej
  • NAGRANIE - FFSW: Rozwijaj się bezpiecznie – 08.06

    NAGRANIE - FFSW: Rozwijaj się bezpiecznie – 08.06

    Dostępny on-line

    Sponsor: - Strefa Managera -

    Celem drugiego dnia FFSW było przybliżenie zagadnień związanych z aspektami ekologii, gospodarki w obiegu zamkniętym, śladu węglowego, zrównoważonemu rozwojowi, wystarczalności ekonomicznej. Dużą uwagę skierowano też na aspekty opakowań.

    Czytaj więcej
  • NAGRANIE - FFSW: Kultura bezpieczeństwa żywności – 07.06

    NAGRANIE - FFSW: Kultura bezpieczeństwa żywności – 07.06

    Dostępny on-line

    Sponsor: - Strefa Managera -

    Celem pierwszego dnia FFSW jest wskazanie roli i odnoszonych korzyści w organizacjach dzięki rozwojowi FSC, dostarczenie wiedzy i argumentów dla zaangażowania najwyższego kierownictwa w firmach w tematykę FSC

    Czytaj więcej
  • eFORUM FoodFakty – Bezpieczne i ekologiczne opakowania do żywności

    eFORUM FoodFakty – Bezpieczne i ekologiczne opakowania do żywności

    Dostępny on-line

    Sponsor: - Strefa Managera -

    Opakowania do żywności pełnią szereg ważnych funkcji, jednak przede wszystkim muszą być użyteczne i bezpieczne dla zapakowanych produktów. W tym roku dużym wyzwaniem zarówno dla producentów i wprowadzających do obrotu opakowania, jak i dla producentów żywności opakowanej są istotne zmiany prawne.

     

    Czytaj więcej
  • Sensoryczna jakość żywności - Metody badań, rozwój produktu, komunikacja.  Postęp w nauce o sensoryce

    Sensoryczna jakość żywności - Metody badań, rozwój produktu, komunikacja. Postęp w nauce o sensoryce

    Dostępny on-line

    Sponsor: - Strefa Managera -

     eFORUM jest początkiem szerszego cyklu warsztatów sensorycznych, które będą odbywały się w Strefie managera FoodFakty

    Czytaj więcej
  • e-Forum FoodFakty - Listeria w żywności

    e-Forum FoodFakty - Listeria w żywności

    Dostępny on-line

    Sponsor: - Strefa Managera -

    Listeria stanowi ogromne wyzwanie w kontekście zapewnienia bezpieczeństwa zdrowotnego żywności. W 2020 r. w systemie RASFF odnotowano 146 przypadków obecności Listeria monocytogenes w żywności. Od kilku lat notuje się zauważalny wzrost przypadków listeriozy na świecie. Niejednokrotnie kryzysy związane z Listerią doprowadzają do milionowych strat finansowych i utraty zaufania do marek żywności oraz ich producentów.  eFORUM Listeria jest rozwinięciem i uzupełnieniem tematyki zawartej w FF NAWIGATOR Listeria w przemyśle spożywczym 

     

    Czytaj więcej
  • Pierwsze e-Forum Prawa Żywnościowego - Zmiany i perspektywy – Q1 2021

    Pierwsze e-Forum Prawa Żywnościowego - Zmiany i perspektywy – Q1 2021

    Dostępny on-line

    Sponsor: - Strefa Managera -

    Ostatnie kilka miesięcy to kilkaset zmian i nowych przepisów prawnych. Tylko w grudniu zarejestrowaliśmy w systemie FoodFakty Lex Scan zmiany w ponad 100 aktach prawnych. Jednym z powodów było wyjście Wielkiej Brytanii z Unii Europejskiej, które wywołało niemałe zamieszanie, także w prawie żywnościowym. Skutkiem było uchwaleniem 30 aktów regulujących nową sytuację na rynku produktów spożywczych. Innym powodem było dopuszczenie do obrotu kolejnych substancji jako nowej żywności, a w Polsce chociażby ogłoszono m.in. jednolity tekst ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia.

    Czytaj więcej

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn