Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
Wkłady filtracyjne PREcart PP II zostały zaprojektowane tak, aby sprostać wysokim odpornościom mechanicznym i wymaganiom kompatybilności typowych cykli produkcji żywności i napojów, takich jak filtracja, sanityzacja, regeneracja i sterylizacja parowa.
Są one często stosowane w wielu różnych aplikacjach wymagających doskonałego usuwania cząstek. PREcart PP II to sprawdzone i wszechstronne rozwiązanie dla przemysłu spożywczego i napojów, spełniające wymagania jakościowe filtrów lub skutecznie przedłużające żywotność filtrów końcowych.
Właściwości
Jakość
- Wkłady produkowane w kontrolowanym środowisku
- Wytwarzane w ramach Systemu Produkcji Jakości certyfikowanego zgodnie z ISO 9001:2008.
- Zgodność z wymogami dotyczącymi kontaktu z żywnością
Informacje techniczne
Podane informacje techniczne oparte są na kontrolowanych badaniach laboratoryjnych wykonanych na typowych filtrach produkcyjnych w opisanych warunkach, chyba że wskazano inaczej. Rzeczywiste warunki pracy mogą mieć wpływ na działanie filtra.
Charakterystyka pracy w kompatybilnych cieczach (płyny, które nie powodują pęcznienia, zmiękczenia ani innych negatywnych skutków na elementy filtra)
Maksymalna różnica ciśnień – Temperatura pracy
5.0 bard (przepływ do przodu) – 25 °C
2.0 bard (przepływ do przodu) – 80 °C
1.5 bard (przepływ do przodu) – 90 °C
1 bard (przepływ wsteczny) – 60 °C
Płukanie wsteczne
Bogate doświadczenia praktyczne wskazują, że filtry te wytrzymują ponad 50 20-minutowych cykli płukania zwrotnego gorącą wodą o temperaturze do 60 °C i ciśnieniu maksymalnym 1 bar. Skuteczność czyszczenia jest funkcją kilku parametrów. Nie zaleca się stosowania filtrów DOE.
Sterylizacja i sanityzacja
W przypadku zastosowań wymagających sterylizacji lub sanityzacji in situ, Pall zaleca stosowanie adapterów Code 7, w celu zapewnienia uszczelnienia filtra po schłodzeniu. Wkłady powinny być schłodzone do temperatury roboczej systemu przed użyciem.
Sterylizacja parą (przepływ do przodu) – 134 °C – 25 cykli x 30 minut
Sanityzacja gorącą wodą (przepływ do przodu) – 90 °C – 50 cykli x 30 minut – obszerne doświadczenia praktyczne wskazują, że filtry te wykazują doskonałą odporność na sanityzację gorącą wodą, zazwyczaj 50 30-minutowych cykli w temperaturze 80-90 ºC
Odwiedź nas w Internecie pod adresem www.pall.com/foodandbev
© Copyright 2014, Pall Corporation. Pall, i PREcart są znakami towarowymi Pall Coporation.
® Wskazuje na znak towarowy zarejestrowany w USA. Filtracja. Separacja. Solution.SM jest znakiem usługowym firmy Pall Corporation.
Słowa kluczowe: PREcart PP II, filtracja, filtr
Skontaktuj się bezpośrednio z firmą: