Rejestracja do katalogu firm

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Wymagania systemu bezpieczeństwa żywności FSSC 22000 (wersja 4.1) oraz nowelizacja ISO 22000:2018

Data: 12.06.2019 Miejsce: Warszawa
Czas trwania: 7 h

Cel szkolenia

FSSC 22000 jest wiodącym na świecie, niezależnym, systemem certyfikacji łańcucha żywnościowego opartym na międzynarodowej normie ISO 22000. Podstawą FSSC 22000 są wymagania normy ISO 22000:2005, wymagania specyfikacji ISO/TS 22002-1:2009 oraz wytyczne FSSC. Celem szkolenia jest przedstawienie najnowszych zmian, jak również zdobycie wiedzy i praktycznych umiejętności w zakresie zarządzania wg. FSSC oraz interpretacji wymagań.

Szkolenie skierowane do

Szkolenie przeznaczone jest dla osób posiadających wdrożony schemat certyfikacji FSSC 22000 lub planujących wdrożenie tego standardu, a także dla osób odpowiedzialnych za nadzorowanie systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności – pełnomocników, auditorów.

Program

 

1.       Podstawowe informacje dot. bezpieczeństwa żywności.

2.       FSSC 22000 - schemat certyfikacji

3.       Wymagania ISO 22000:2018 wydana w czerwcu 2018 r.

·         Programy warunków wstępnych (dotyczy systemów GMP, GHP)

·         System HACCP

·         System zarządzania

·         Weryfikacja, walidacja i doskonalenie systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności

4.       Wymagania specyfikacji ISO/TS 220002-1

·         Konstrukcja i rozplanowanie budynków,

·         Rozplanowanie obiektów i przestrzeni roboczej.

·         Media – powietrze, woda, energia,

·         Usuwanie odpadów,

·         Przydatność urządzeń - utrzymanie sprawności,

·         Zarządzanie zakupionymi materiałami,

·         Zanieczyszczenia i migracja,

·         Czyszczenie,

·         Zwalczanie szkodników,

·         Higiena personelu,

·         Powtórna obróbka,

·         Procedury wycofania produktu ze sprzedaży,

·         Magazynowanie, Informacje o produkcie/ Świadomość konsumenta,

·         Ochrona żywności, nadzór nad bezpieczeństwem biologicznym i bioterroryzm,

·         Projektowanie i rozwój produktu

5.       Przykłady rozwiązań i procedur

6.       Schemat certyfikacji FSSC (4.1)

·         wprowadzenie niezapowiedzianego auditu

·         wprowadzenie wymagań dotyczących zapobiegania zafałszowaniu żywności (Food Fraud prevention)

·         obrona żywności przed celowym skażeniem (Food Defence).

7.       Pytania i dyskusja

 

Warunki uczestnictwa


Wypełnienie, akceptacja i przesłanie formularza zgłoszeniowego - plik .doc lub zgłoszenie ze strony internetowej

https://hamilton.com.pl/oferta/szkolenia/harmonogram-szkolen/

 

Zapytaj organizatora o szczegóły

  • Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w powyższym formularzu przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl oraz firmę publikującą lub udostępniającą dany materiał na podstawie odpowiedniej umowy z Portalem w celu realizacji niniejszego zapytania lub rejestracji na wydarzenie lub pobrania materiałów oraz powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez Portal, realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością.

    Informacja

    Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem.

    Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest warunkiem zrealizowania świadczenia.

    Więcej informacji zawarte w: Warunki Ogólne i Regulamin oraz Polityka Prywatności

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn