Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Wymiana Doświadczeń Managerów Jakości Branży Spożywczej

Data: 26.10.2021 08:30

Cel webinarium

Jest nam niezmiernie miło poinformawać, że po raz kolejny FoodFakty zostały partnerem medialnym oraz jednym z prelegentów podczas Wymiany Doświadczeń Managerów Branży Spożywczej organizowanej przez TÜV NORD Polska. Tym razem spotkanie odbędzie się w dniach 26-27.10.2021 w Bydgoszczy w City Hotel. Serdecznie zaprszamy do zapoznania się z programem oraz do zapisów!

W obliczu zmian normatywnych, jak i tych związanych z podejściem do bezpieczeństwa żywności oraz higieny zamierzamy podzielić się z Państwem naszą wiedzą i najnowszymi doświadczeniami.

• Pierwsze audity w oparciu o nową wersję IFS v.7 już za nami – zaprezentujemy spostrzeżenia zarówno z auditów standardu bezpieczeństwa żywności IFS v.7 jak i BRC v.8, FSSC v.5/ 5.1 oraz chętnie wysłuchamy i poddamy pod dyskusję Państwa opinie i uwagi.

• Udzielimy wskazówek jak poruszać się po portalach właścicieli standardów i w jaki sposób korzystać z tych narzędzi.

• Rozwiejemy wątpliwości w zakresie obowiązkowych audytów niezapowiedzianych.

• Omówimy zakresy związane z nowymi obowiązkami i podejściem do incydentów i wycofań produktów niezgodnych z rynku i ich obrotu.

• Przeanalizujemy na audytowych doświadczeniach korekty, działania korygujące i zapobiegawcze.

• Przedstawimy praktyczne podejście do monitoringu środowiskowego i zapewnienia zgodności opakowań i materiałów opakowaniowych w łańcuchu żywnościowym.

Zapraszamy do skorzystania z wiedzy i doświadczeń naszych Ekspertów i podzielenia się swoimi spostrzeżeniami.

Webinarium skierowane do

Managerów Jakości Branży Spożywczej

Program

Ramowy Program

I dzień, 26.10.2021

8:30

Rejestracja uczestników

9:00

Rozpoczęcie, powitalna kawa

9:15

Obserwacje, niezgodności i spostrzeżenia po pierwszych audytach IFS v.7, FSSC v.5/ 5.1 i BRC v.8.

Maria Kosik, Audytor Wiodący TÜV NORD Polska

10:30

Wątpliwości w zakresie spełnienia wymagań GFSI odnośnie obowiązkowych audytów niezapowiedzianych.

Katarzyna Górak, Z-ca Kierownika Jednostki Certyfikującej Wyroby TÜV NORD Polska

11:00

Przerwa kawowa

11:15

Korekcje, działania korygujące, działania zapobiegawcze. Analiza przyczyn wystąpienia i planowanie adekwatnych działań – zajęcia warsztatowe

Marta Ciołkowska, Ekspert Zewnętrzny, Audytor Wiodący TÜV NORD Polska BRC, trener, konsultant

13:30

Obiad

14:00

Monitoring środowiskowy i jego wpływ na bezpieczeństwo zdrowotne produktów w świetle wymagań standardów rekomendowanych przez GFSI. Propozycje rozwiązań systemowych.

Tomasz Andrysiak, Ekspert Zewnętrzny, Audytor Wiodący TÜV NORD Polska, trener, consultant

17:00

Program integracyjny i kolacja.

II dzień, 27.10.2021

8:45

Rozpoczęcie, powitalna kawa

9:00

Incydenty a wycofania z rynku i obrotu produktów niezgodnych. Praktyczne podejście do procesu. Obowiązki względem Jednostki Certyfikującej i Właścicieli Standardów.

Katarzyna Krążyńska-Winnicka, Kierownik Jednostki Certyfikującej Wyroby, Auditor Wiodący, TÜV NORD Polska

11:00

Przerwa kawowa

11:15

Ocena ryzyka kryzysu i wycofania produktu z rynku na bazie danych z systemu RASFF oraz światowego monitoringu zafałszowań żywności.

Janusz Olejnik, Ekspert Zewnętrzny, CEO, Założyciel FoodFakty.pl

11:45

Zapewnienie zgodności opakowań i materiałów opakowaniowych w łańcuchu żywnościowym (przemysł spożywczy w tym „ready to eat”, HORECA, produkty świeże).

Roman Szuleko, Ekspert Zewnętrzny, Audytor Wiodący TÜV NORD Polska, trener, konsultant

13:45

Obiad

14:15

Jak efektywnie korzystać z portali właścicieli standardów?

Aleksandra Smołka, Specjalista ds. Certyfikacji TÜV NORD Polska

14:30

Korzyści z certyfikacji branży spożywczej w oparciu o wytyczne Global GAP, Systemu GMP+, standardy zrównoważonego rozwoju RSPO, UTZ->RA i innych programów zgodności…

Mariola Kurzępa-Międlar, Manager ds. Certyfikacji Rolnictwa, Katarzyna Batorska, Product Manager ds. Rynku Spożywczego TÜV NORD Polska

15:00

Zakończenie, wręczenie zaświadczeń

 

Warunki uczestnictwa w Webinarium

Zarezerwuj wstępnie swój udział lub poproś o więcej informacji 

 

Szczegółowych informacji o wydarzeniu udzielają:

Katarzyna Batorska

tel.: 609 853 891

mail: k.batorska@tuv-nord.pl

Patrycja Korczyńska

tel.: 665 910 103

mail: p.korczynaska@tuv-nord.pl

 

  • Wyrażam zgodę na przekazywanie informacji handlowych oraz marketing bezpośredni za pomocą środków komunikacji elektronicznej oraz telekomunikacyjnych urządzeń końcowych przez podmioty Prokonsument Sp. z o.o. oraz Firmę właściciela powierzonych  materiałów na podstwaie umowy z portalem FoodFakty,  zgodnie z postanowieniami ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. nr 144, poz. 204, z późń. zm.) oraz ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne (Dz.U. 2004 nr 171 poz. 1800, z późń. zm.) w celu udostępnienia pobranych z portalu materiałów.

    Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Każda komunikacja jaką do Ciebie skierujemy będzie zawierała opcję wycofania.

    Informacja

    Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z naszą Polityką prywatności, aby dowiedzieć się więcej o naszym podejściu do danych osobowych (zgodnie z wymogiem art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE).

    Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest warunkiem zrealizowania świadczenia.

    Więcej informacji zawarte w: Warunki Ogólne i Regulamin oraz Polityka Prywatności

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn