Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Zagrożenia bezpieczeństwa żywności w Unii Europejskiej w 2020 roku oraz postęp w metodach badawczych na przykładzie wybranych technik analitycznych

Dostępne non-stop

Cel wydarzenia

Od początku naszej działalności realizujemy, konsultujemy oraz koordynujemy projekty naszych klientów z zakresu B+R. Podczas realizacji zleceń dokładamy wszelkich starań by nasz klient został otoczony opieką wysoce wykwalifikowanych specjalistów odpowiednio przygotowanych merytorycznie oraz posiadających bogate doświadczenie.

Głównym przedmiotem działalności R&D Hub jest świadczenie doradztwa i pośrednictwa w zakresie naukowych usług doradczych B+R oraz kompleksowego prowadzenia badań naukowych dla MŚP i dużych firm realizujących działania rozwojowe/innowacyjne oraz posiadających naukowe problemy technologiczne.

Niniejsze webinarium jest pierwszy z serii mającej na celu przybliżenie wybranych aspektów z obszaru bezpieczeństwa żywności.

Webinarium dostępne bezpłatnie dzięki R&D HUB oraz Strefa Managera FoodFakty

Wydarzenie skierowane do

Webinarium skierowane do osób zawodowo związanych z branżą spożywczą w obszarach

  • Zarzadzanie i kontrola jakości
  • Laboratorium
  • Technologia i R&D
  • Kadra managerska

Program

Blok I – Zagrożenia bezpieczeństwa żywności

  • Wykład nr 1
    Przegląd głównych zagrożeń bezpieczeństwa żywności i trendy 2020 w EU na bazie analizy danych z systemu RASFF
    prelegent: Janusz Olejnik Założyciel projektu  FoodFakty, Przewodniczący komitetu technicznego PKN ds. bezpieczeństwa żywności

Blok II – Postęp w analityce żywności

  • Wykład nr 1
    Nowe metody molekularne i ich zalety w badaniach patogenów w żywności
    prelegent: dr Sebastian Antoń - Lider ds. Naukowych i Szkoleń, Region Europy Wschodniej, 3M Dział Bezpieczeństwa Żywności

  • Wykład nr 2 (w języku angielskim)
    Technika Spectral imaging – nowa nieinwazyjna metoda screeningu bezpieczeństwa i jakości żywności
    prelegent: Pia van der Zee - ekspert  firmy Videometer

  • Wykład nr 3
    Postęp w metodykach spektroskopii mas (LC-MS), zasada metody, kierunki analityczne LOD/LOQ
    prelegent: dr Łukasz Nowicki - ekspert firmy Perlan Technologies Sp. z o.o.

Blok III – przyszłości w konserwacji żywności

  • Wykład nr 1
    Technologia PEF (Pulsacyjne pole elektryczne) w przetwarzaniu żywności 
    prelegent: dr inż. Artur Wiktor, Katedra Inżynierii Żywności i Organizacji Produkcji, SGGW w Warszawie

Warunki uczestnictwa

Webinarium bezpłatne, niezbędne zarejestrowanie poprzez bezpłatne konto czytelnika FoodFakty.

Webinarium zorganizowane i udostępnione dzięki Fundacji na rzecz Wspierania Innowacji "R&D HUB" oraz Strefę Managera FoodFakty

 

Webinarium finansowane jest ze środków otrzymanych z NIW-CRSO w ramach Programu Rozwoju Organizacji Obywatelskich na lata 2018-2030 PROO

 

 

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.