Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
Data: 10.12.2021 Miejsce:
Czas trwania: 1 h
Produkty ekologiczne cieszą się coraz większym zainteresowaniem konsumentów. Wartość sprzedaży eko żywności tylko w ciągu 6 lat zwiększyła się aż o 80%. Aby jednak móc posługiwać się symbolem ekoliścia, zarówno producenci jak i przetwórcy żywności muszą spełnić szereg rygorystycznych wymogów oraz uzyskać odpowiedni certyfikat uprawniający ich do znakowania swoich produktów symbolem zielonego ekoliścia oraz takimi określaniami jak „ekologiczny” lub „bio”. Celem szkolenia jest omówienie warunków jakie muszą spełnić osoby/producenci/przetwórcy/rolnicy chcący przystąpić do systemu certyfikacji ekologicznej oraz kto, na jakich zasadach i w odniesieniu do jakich produktów może uzyskać taki certyfikat.
Producenci i przetwórcy żywności zainteresowani wejściem na rynek „eko”, osoby zajmujące się rolnictwem ekologicznym oraz produkcją żywności ekologicznej chcące pogłębić i usystematyzować swoją wiedzę, technologowie żywności i managerowie odpowiadający w swoich firmach za produkty „eko”.
PROSIMY O REJESTACJĘ NA DOLE OPISU SZKOLENIA W SEKCJI WEBINARIA LINK
Zapytaj organizatora o szczegóły