Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
Data: 30.09.2020 Miejsce: ON-LINE lub Warszawa
Czas trwania: 6 h
Celem szkolenia jest zapoznanie z rolą i istotą ocen sensorycznych w ocenie jakości żywności.
Szkolenie skierowane jest do technologów, specjalistów, kierowników i pracowników służb kontroli odpowiedzialnych za jakość i bezpieczeństwo żywności, sieci handlowych.
Część teoretyczna
Rola i znaczenie analizy sensorycznej w ocenie jakości produktów
Omówienie najczęściej stosowanych metod w badaniach sensorycznych i ich charakterystyka
Warunki przeprowadzania ocen sensorycznych
Przygotowanie próbek do badań sensorycznych
Wymagania w zakresie wrażliwości sensorycznej oraz predyspozycje do pracy
w zespole oceniającym
Selekcja, szkolenie oraz monitorowanie zespołu oceniającego
Część praktyczna
Charakterystyka metod stosowanych w ocenach sensorycznych żywności, między innymi:
oceny zdolności rozpoznawania smaków podstawowych w niewielkich stężeniach ponadprogowych,
oceny zdolności wykrywania różnic smaku – metoda parzysta,
ocena zdolności wykrywania różnic smaku – metoda trójkątowa,
oceny rozpoznawania i definiowania jakości zapachów,
oceny różnicowania natężenia zapachu metodą szeregowania.
Podsumowanie szkolenia, wolne wnioski, zapytania – forum dyskusyjne.
Dokonanie zgłoszenia poprzez jeden z poniższych sposobów:
- formularz zgłoszeniowy
- e-mail: akademia@awuleopard.pl
Po otrzymaniu potwierdzenia o rezerwacji miejsca należy dokonać wpłaty na poniższe konto bankowe (faktury są wydawane uczestnikom podczas szkolenia):
Akademia Wiedzy Użytecznej LeoPard
00-844 Warszawa
Plac Europejski 3
nr rachunku:
PL 62 1440 1101 0000 0000 0233 2345
Na przelewie prosimy umieścić kod szkolenia (SEN0920) oraz nazwiska uczestników.
CENA: 590 zł
Zapraszamy również na nasze inne szkolenia https://www.awuleopard.pl/szkolenia-prawno-zywnosciowe/
Zapytaj organizatora o szczegóły