Rejestracja do katalogu firm

Przypomnij hasło

Facebook Twitter LinkedIn

Zawartość związków MCPD i jego estrów w żywności – Nowe regulacje prawne w UE

Dostępne non-stop

Cel webinarium

Uczestnicząc w webinarze dowiesz się m.in. czym są i w jaki sposób powstają związki typu 3-MCPD, w jakich produktach występują, limity zawartości 3-MCPD w żywności ustanowione w Rozporządzeniu Komisji (UE) 2018/290.

Webinarium skierowane do

Przedstawiciele branż sektora spożywczego, którzy produkują rafinowane oleje roślinne (w tym olej palmowy) lub wykorzystują je w składach recepturowych swoich produktów.

Program

Charakterystyka związków typu 3-MCPD

  • Sposób i przyczyny powstawania
  • Produkty szczególnie narażone na ich występowanie

Zagrożenia związane ze spożywaniem 3-MCPD i jego pochodnych

  • Badania nad kancerogennością i genotoksycznością
  • Limity dziennego pobrania (ADI)
  • Przykłady rzeczywistego pobrania

Docelowe limity w produktach spożywczych

  • Oleje roślinne i tłuszcze jadalne 
  • Żywność dla niemowląt w postaci proszku
  • Żywność dla niemowląt w postaci płynnej

Warunki uczestnictwa w Webinarium

Webinar bezpłatny, warunkiem uczestnictwa w pełnym webinarium jest dokonanie rejestracji i potwierdzenie uczestnictwa przez organizatora.

Czas trwania: około 20 minut

Rejestracja

  • Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w powyższym formularzu przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl oraz firmę publikującą lub udostępniającą dany materiał na podstawie odpowiedniej umowy z Portalem w celu realizacji niniejszego zapytania lub rejestracji na wydarzenie lub pobrania materiałów oraz powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez Portal, realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością.

    Informacja

    Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem.

    Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest warunkiem zrealizowania świadczenia.

    Więcej informacji zawarte w: Warunki Ogólne i Regulamin oraz Polityka Prywatności

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn