Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Laboratorium Silliker Polska jest częścią grupy Mérieux NutriSciences, międzynarodowej sieci akredytowanych laboratoriów i biur konsultingowych wyspecjalizowanych w świadczeniu usług z zakresu zapewnienia jakości i bezpieczeństwa żywności.

Dzięki rygorystycznym procedurom, wypracowanym przy współpracy oddziałów Mérieux NutriSciences na całym świecie, oferujemy usługi najwyższej klasy, a nasi Klienci mogą mieć całkowite zaufanie do dostarczanych przez nas wyników i porad. Wysokie kwalifikacje personelu, w połączeniu z czterdziestoletnim doświadczeniem korporacji i ciągłą wymianą doświadczeń w skali całego świata, pozwalają nam skutecznie wspierać przedsiębiorstwa działające zarówno na rynkach lokalnych jak i zagranicznych.

Dbamy o bezkonkurencyjną doskonałość i wyczerpującą ofertę usług pozwalających współpracującym z nami firmom skutecznie zarządzać jakością i projektować produkty spełniające oczekiwania konsumentów.

Profesjonalne rozwiązania dla firm

Specjaliści Silliker Polska są strategicznymi partnerami w procesie rozwiązywania problemów bezpieczeństwa i jakości żywności. Nasi eksperci pomogą Państwu zinterpretować wyniki analiz mikrobiologicznych i fizykochemicznych, ustalić specyfikacje do badań, a także rozwiązać napotkany problem. Stosując najdoskonalsze metodyki i zaawansowaną technologię, nasi specjaliści dostarczą państwu najdokładniejszą ekspertyzę pozwalającą zapewnić bezpieczeństwo i jakość produktów oraz zbudować silną markę.

Kompleksowa obsługa

Nasi specjaliści z zakresu analiz sensorycznych i badań konsumenckich dostarczą Państwu wiarygodnych danych, niezbędnych do podejmowania strategicznych decyzji rynkowych, laboratoria Silliker Polska pozwolą uzyskać informacje odnośnie trwałości i składu produktu na różnych etapach jego życia, zaś nasi konsultanci pomogą zaprojektować proces kontroli jakości tak, by był zgodny z obowiązującymi regulacjami prawnymi i aktualnymi normami.

Analizy mikrobiologiczne

Wykonujemy jakościowe i ilościowe oznaczenia drobnoustrojów patogennych i wskaźnikowych w żywności, wodzie i kosmetykach prowadzone z zastosowaniem akredytowanych metodyk. Przeprowadzamy również szereg badań w ramach monitoringu środowiska w celu zapewnienia bezpieczeństwa i higieny otoczenia produkcyjnego.

  • Analizy produktów żywnościowych
  • Próby przechowalnicze
  • Analizy kosmetyków
  • Badania wody
  • Testy higieniczne środowiska produkcyjnego

Analizy fizykochemiczne

Nasze akredytowane laboratoria zapewniają profesjonalne usługi z zakresu chemii analitycznej, szybki czas realizacji oraz przeprowadzaną przez ekspertów analizę wyników. Wykonujemy szerokie spektrum analiz laboratoryjnych, które pomogą Państwu nadzorować jakość, spełnić wymagania prawne i projektować nowe produkty w oparciu o precyzyjne dane.

  • Analizy składników żywności, ustalanie wartości odżywczej - witamin, białka, cukrów, błonnika, tłuszczu, wody, soli i innych
  • Kontrolę zanieczyszczeń i pozostałości - metali ciężkich, pestycydów, leków weterynaryjnych, mykotoksyn, dioksyn i innych
  • Oznaczanie alergenów
  • Wykrywanie GMO
  • Kontrolę zafałszowań

Badania sensoryczne i konsumenckie

Oferowane przez nas usługi z zakresu analizy sensorycznej i badań konsumenckich pozwalają na ocenę jakości produktów spożywczych i napojów, porównanie z produktami konkurencji, poznanie preferencji konsumentów oraz tworzenie nowych koncepcji produktów. Dostarczymy Państwu danych, które pozwolą świadomie podejmować trafne decyzje marketingowe.

  • Badania konsumenckie - pozycjonowanie produktu w odniesieniu do konkurencji, wybór najlepszej wersji produktu spośród kilku prototypów, potwierdzenie akceptacji nowego produktu, określenie mocnych i słabych stron badanych produktów, wyodrębnianie podgrup konsumenckich o określonych preferencja
  • Laboratoryjne analizy sensoryczne - testy różnicowe, szeregowanie i skalowanie, profilowanie
  • Szkolenia i konsultacje z zakresu analizy sensorycznej

Audyty i kontrole

Oferujemy dostosowane do potrzeb Klienta audyty kontrolne zakładów produkcyjnych i dostawców, szkolenia oraz doradztwo w zakresie systemów zapewnienia jakości, higieny pracy i prawa żywnościowego. Usługi eksperckie świadczone przez naszych audytorów pozwolą na identyfikowanie potencjalnych problemów przed ich wystąpieniem.

Pomożemy państwu nadzorować i wprowadzać:

  • HACCP - Analiza Ryzyka i Kontrola Punktów Krytycznych
  • GMP - Dobra Praktyka Produkcyjna
  • GHP - Dobra Praktyka Higieniczna
  • ISO 9000
  • ISO 22000
  • IFS
  • BRC
  • Wewnętrzne systemy jakości

Usługi techniczne, doradztwo i szkolenia

Podstawą naszych usług doradczych jest odpowiedź na potrzeby sektora spożywczego. Nasi specjaliści dotaczają porad na temat zagadnień technicznych oraz kwestii prawnych. Bez względu na specyfikę projektu, naszym celem jest zapewnienie najwyższego poziomu profesjonalizmu i wsparcia na każdym etapie procesu.

  • Doradztwo w zakresie prawa żywnościowego i znakowania środków spożywczych
  • Budowanie i nadzór dokumentacji produktowej
  • Budowanie systemów oceny ryzyka
  • Szkolenia otwarte oraz dedykowane

Projekty celowe

Proponujemy szeroki zakres innowacyjnych usług badawczych dla przemysłu spożywczego, które pomogą  w zagwarantowaniu trwałości, jakości i bezpieczeństwa produktu oraz weryfikacji efektywności procesów produkcyjnych.

  • Badania przechowalnicze
  • Badania obciążeniowe
  • Walidacje procesów
  • Eksperckie badania sensoryczne
  • Konsumenckie projekty badawcze

Słowa kluczowe: salmonella, listeria, badania 

Słowa kluczowe:

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.