Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

✅ FAŁSZOWANIE I OCHRONA ŻYWNOŚCI (ON-LINE)

Data: 15.04.2024 Miejsce: ON-LINE
Czas trwania: 6 h

Cel szkolenia

Czym jest oszustwo żywnościowe? Mówiąc najprościej, mamy z nim do czynienia za każdym razem, gdy sprzedawana żywność nie jest tym, czym rzekomo być powinna. Innymi słowy fałszowanie żywności to celowe zastępowanie, niewłaściwe etykietowanie, fałszowanie oraz podrabianie żywności, surowców lub składników wprowadzanych na rynek w celu uzyskania korzyści ekonomicznych. Coraz to nowe przypadki związane z wykrywaniem oszustw w branży spożywczej prowadzą do zaostrzenia przepisów. Standardy bezpieczeństwa żywności takiej jak BRC, IFS oraz FSSC 22000 również coraz więcej miejsca poświęcają wymaganiom w zakresie przeciwdziałania zjawiskom Food Fraud & Food Defense.

 

Jeżeli chcą Państwo dowiedzieć się więcej na temat ochrony żywności przed jej celowym skażeniem oraz fałszowania żywności, przyczyn tych zjawisk, źródeł danych na temat ryzyka zafałszowania, oceny podatności na zafałszowania, grożących kar, czy wreszcie wymagań standardów bezpieczeństwa żywności w zakresie przeciwdziałania zjawiskom Food Fraud & Food Defense zapraszamy do udziału w organizowanym przez ISOQAR szkoleniu.

Szkolenie skierowane do

Szkolenie skierowane jest do przedstawicieli branży spożywczej, a w szczególności do pracowników odpowiedzialnych za utrzymanie i doskonalenie systemów związanych z zapewnieniem jakości i bezpieczeństwa żywności tj.

·         Pełnomocników ds. bezpieczeństwa żywności;

·         Auditorów wewnętrznych;

·         Kierowników zakładów oraz kadry menedżerskiej;

·         Kierowników i pracowników działów jakości;

Program

1.      Wprowadzenie do kontekstu Food Fraud oraz Food Defense.

2.      Omówienie definicji ujętych w standardach BRC Food i IFS Food oraz w prawie żywnościowym.

3.      Wymagania standardów BRC Food i IFS Food w zakresie Food Fraud oraz Food Defense.

4.      Przyczyny fałszowania żywności.

5.      Sposoby fałszowania żywności.

6.      Źródła informacji o zafałszowaniach.

7.      Najczęściej fałszowane produkty spożywcze.

8.      Plan ograniczania oszustw produktowych (wykład + ćwiczenia)

9.      Plan obrony żywności (wykład + ćwiczenia)

10.      Pytania i dyskusja.

Warunki uczestnictwa

SZKOLENIE OTWARTE:

15.04.2024 - szkolenie w formie online - zgłoszenia przyjmowane są do 05.04.2024

 

Cena szkolenia otwartego:

550 PLN netto + 23% VAT

Przy zgłoszeniu drugiej osoby z firmy - oferujemy 5% rabat.

Przy zgłoszeniu trzeciej osoby z firmy - oferujemy 10% rabat.

 

Dodatkowe informacje, terminy oraz zapisy na stronie: https://www.isoqar.pl/pl/szkolenia/branza-spozywcza/food-fraud-&-food-defense  

 


SZKOLENIE ZAMKNIĘTE:

Oferujemy możliwość organizacji szkolenia w formie zamkniętej bezpośrednio w siedzibie klienta lub online. W celu uzyskania szczegółowej oferty prosimy o kontakt z naszym biurem za pośrednictwem formularza kontaktowego lub telefonicznie pod numerem tel. 668-932-136

 

 

Zapytaj organizatora o szczegóły

  • Wyrażam zgodę na przekazywanie informacji handlowych oraz marketing bezpośredni za pomocą środków komunikacji elektronicznej oraz telekomunikacyjnych urządzeń końcowych przez podmioty Prokonsument Sp. z o.o. oraz Firmę właściciela powierzonych  materiałów na podstawie umowy z portalem FoodFakty,  zgodnie z postanowieniami ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. nr 144, poz. 204, z późń. zm.) oraz ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne (Dz.U. 2004 nr 171 poz. 1800, z późń. zm.) w celu udostępnienia pobranych z portalu materiałów.

    Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Każda komunikacja jaką do Ciebie skierujemy będzie zawierała opcję wycofania.

    Informacja

    Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z naszą Polityką prywatności, aby dowiedzieć się więcej o naszym podejściu do danych osobowych (zgodnie z wymogiem art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE).

    Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest warunkiem zrealizowania świadczenia.

    Więcej informacji zawarte w: Warunki Ogólne i Regulamin oraz Polityka Prywatności

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.