Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Znaczenie nadzoru nad jakością wody w przemyśle rozlewniczym, browarnianym, napojowym

Dostępne non-stop

Cel wydarzenia

Firma IDEXX wraz z Katedrą Biotechnologii Środowiskowej Politechniki Łódzkiej mają przyjemność zaprosić do odsłuchania nagrania webinarium:

Znaczenie nadzoru nad jakością wody w przemyśle rozlewniczym, browarnianym, napojowym

  • W trakcie spotkania pragniemy przybliżyć Państwu aktualnie obowiązującą sytuację prawną dotyczącą wymagań mikrobiologicznych dla wody.
  • Przeanalizujemy, istotne z punktu widzenia oceny ryzyka, zagadnienia związane z jakością mikrobiologiczną wody.
  • Pragniemy również zaproponować nowoczesne rozwiązania z zakresu badań mikrobiologicznych wody z powodzeniem stosowane już przez wiele stacji sanitarno-epidemiologicznych, przedsiębiorstw wodociągowych, laboratoriów przemysłowych, prywatnych itp. Innowacyjność omawianych metod badawczych, prostota wykonania, krótki czas do uzyskania wyników, a także niewielkie koszty związane z wdrożeniem metody wydają się nam alternatywą zarówno dla dużych laboratoriów jak i dla firm, które do tej pory badań mikrobiologicznych nie mogły wykonywać we własnym zakresie.
  • Zaprosimy też Państwa do laboratorium IDEXX w Newmarket, gdzie zaprezentowane zostanie praktyczne użycie rozwiazań IDEXX oraz przedyskutowany wpływ wyników fałszywie dodatnich i ujemnych na podejmowane decyzje.
  • Nie zabraknie też praktycznego spojrzenia na przywołane zagadnienia w oparciu o doświadczenia własne firmy rozlewniczej.
  • Tematem, którego z racji wagi zagadnienia i popularności nie mogło zabraknąć jest gospodarka cyrkularna.
  • Pragniemy, aby niniejsze webinarium stało się dla Państwa okazją do dyskusji i wymiany poglądów na temat bieżących problemów związanych z jakością wody w procesie produkcyjnym.

Wydarzenie skierowane do

Webinarium skierowane jest do przedstawicieli przemysłu:

  • rozlewniczego,
  • browarniczego,
  • napojowego,
  • ale także do tych wszystkich, którzy pragną zgłębić zagadnienia związane z nadzorem nad jakością mikrobiologiczną wody w procesie produkcyjnym.

Zapraszamy do udziału:

  • specjalistów ds. jakości,
  • przedstawicieli laboratoriów
  • oraz tych z Państwa, dla których zapewnienie jakości w kontekście mikrobiologii wody jest istotnym zagadnieniem.

Program

Ocena mikrobiologiczna jakości wody według wymagań obszaru regulowanego prawnie

dr Renata Matuszewska, Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego PZH - Państwowy Instytut Badawczy 

Jakość mikrobiologiczna wody - analiza ryzyka w branży browarniczej

mgr inż. Anna Rygała, Politechnika Łódzka

Nowoczesne rozwiązania IDEXX narzędziem skutecznego monitoringu jakości mikrobiologicznej wody

mgr Dagmara Dziedzina, IDEXX Laboratories Sp. z o.o.

Praktyczny pokaz użycia testów IDEXX wraz z komentarzem dt. wpływu wyników fałszywie dodatnich i fałszywie ujemnych na podejmowane decyzje

Agnieszka Beswick, IDEXX Water UK 

Badania kontrolne naturalnych wód mineralnych, źródlanych i stołowych udostępnianych w opakowaniach jednostkowych – nadzór nad kontrolą procesu produkcyjnego w aspekcie analiz mikrobiologicznych i fizykochemicznych oraz wdrażania nowych metodyk badawczych na podstawie doświadczeń własnych

dr Dominika Gratkowska-Żmuda, Główny Specjalista ds. jakości, Kierownik naukowy IWONICZANKA sp. z o.o. Kierownik Laboratorium Badań Środowiskowych Envirlab Sp. z o.o. Członek Zarządu Krajowej Izby Gospodarczej Przemysł Rozlewniczy

Możliwości ponownego wykorzystania wody - współczesne wyzwania dla branży napojowej

prof. dr hab. inż. Dorota Kręgiel, Politechnika Łódzka

Warunki uczestnictwa

Udział w webinarium jest bezpłatny

Warunkiem uczestnictwa jest rejestracja

Czas trwania nagrania 5 h 45 min

 

  • Wyrażam zgodę na przekazywanie informacji handlowych oraz marketing bezpośredni za pomocą środków komunikacji elektronicznej oraz telekomunikacyjnych urządzeń końcowych przez podmioty Prokonsument Sp. z o.o. oraz Firmę właściciela powierzonych  materiałów na podstawie umowy z portalem FoodFakty,  zgodnie z postanowieniami ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. nr 144, poz. 204, z późń. zm.) oraz ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne (Dz.U. 2004 nr 171 poz. 1800, z późń. zm.) w celu udostępnienia pobranych z portalu materiałów.

    Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Każda komunikacja jaką do Ciebie skierujemy będzie zawierała opcję wycofania.

    Informacja

    Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z naszą Polityką prywatności, aby dowiedzieć się więcej o naszym podejściu do danych osobowych (zgodnie z wymogiem art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE).

    Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest warunkiem zrealizowania świadczenia.

    Więcej informacji zawarte w: Warunki Ogólne i Regulamin oraz Polityka Prywatności

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.